Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Poliția a făcut totalurile activității în primul semestru

24 iul. 2015,, 14:45   Societate
2093 0
Полиция подвела итоги работы за первое полугодие
Foto: rtr.md
Numărul total al infracțiunilor înregistrate în Republica Moldova, în semestrul I al anului 2015, s-a redus cu 5%, comparativ, cu perioada similară a anului trecut, informează NOI.md.

Astfel, în ianuarie-iunie 2015, poliția a primit 32 mii de apeluri de la cetățeni. Echipajele de poliție au sosit la fața locului incidentelor, în medie, în 13 minute. Totodată, după introducerea, în luna martie, a grupurilor mixte de patrulare (Departamentul de patrulare, Poliția cu Destinație Specială, organele teritoriale – NOI.md) timpul de sosire la fața locului s-a redus pînă la 3-7 minute.

Totalurile activității în semestrul I au fost raportate de conducerea Inspectoratului General de Poliție șefului MAI, Oleg Balan, în cadrul unei adunări speciale, care a avut loc joi, 23 iulie.

Astfel, numărul total al infracțiunilor înregistrate s-a redus cu 5% față de anul trecut și a constituit 17 205. Numărul omorurilor și atentatelor de omor s-a redus cu 23%, leziunilor corporale grave – cu 21%, jafurilor și tîlhăriilor – cu 14,9%, infracțiunilor cu caracter sexual – cu 11,3%.

Potrivit datelor prezentate, 85% din dosarele penale intentate pentru comercializarea ilegală a drogurilor au fost transmise organelor Procuraturii pentru continuarea investigațiilor. În rezultatul acțiunilor poliției au fost lichidate 22 de grupări criminale specializate în comercializarea drogurilor.

De asemenea, au fost lichidate patru grupări implicate în trafic de persoane.

În cadrul operațiunilor de combatere a producției și comercializării mărfurilor contrafăcute poliția a depistat și contracarat activitatea a 16 linii de producție ilegale.

Pe cazurile de combatere a crimelor cibernetice au fost intentate 88 de dosare penale, inclusiv 31 pentru folosirea ilegală a atributelor cardurilor bancare, 11 pentru propagarea pornografiei infantile și 12 pentru spargerea rețelelor informaționale.

În scopuri profilactice și de contracarare a criminalității au fost efectuate 9 operațiuni speciale și 21 de acțiuni complexe de informare. În prezent, poliția desfășoară 6 campanii de informare în domeniul: contracarării încălcărilor regulilor de circulație, violenței în familie și instruirii juridice a copiilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?