Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Leancă: Dacă cineva își imaginează că o să ne păcălească, se înșală

22 iul. 2015,, 15:14   Politică
8125 12

Leancă: Dacă cineva își imaginează că o să ne păcălească, se înșeală
Foto : digi24.ro

Liderul blocului „Platforma Populară Europeană din Moldova”, Iurie Leancă, a salutat decizia deputatului Nicolae Juravschi de a se retrage din PLDM și de a se alătura echipei sale în Parlament. Potrivit lui, dezmățul politic și instituțional trebuie oprit, iar această misiune le revine anume deputaților neafiliați, notează NOI.md.

Totodată, Leancă a criticat aspru solicitarea conducerii PLDM, prin care i-a cerut lui Juravschi să-și depună mandatul de deputat.

„Eu cred că cei care trebuie să-și depună de urgență mandatul sînt cei care au trădat electoratul după alegerile din noiembrie 2014, cînd fără niciun motiv justificat s-au aruncat în brațele comuniștilor și au dat țării o guvernare dezastruoasă, care iată că ne-a adus în situația de a fi cu finanțările externe blocate, la un pas de o catastrofală criză economică, au distrus în doar șase luni toată credibilitatea pe care Moldova și-a construit-o în ochii partenerilor externi în ultimii ani. Ei trebuie să-și depună mandatele și să plece capul în fața celor care i-au votat să ducă Moldova în Europa, nu să o integreze în partidele lor de interese”, se arată în comentariul lui Iurie Leancă.

Politicianul le-a sugerat liberal-democraților să se abțină de la acuzații și să analizeze la rece cauzele scindării PLDM-ului. În ceea ce privește modul în care va coopera cu Nicolae Juravschi, Iurie Leancă a anunțat că grupul deputaților neafiliați va adopta o poziție comună față de noua coaliție și va decide dacă va participa la învestirea Guvernului.

„Vom stabili modul în care vom activa în Parlament, inclusiv atitudinea pe care o vom avea față de coaliția nou-creată. Dacă cineva își imaginează că o să ne păcălească să votăm în numele interesului european, se înșală - interesul european este să dispară hoții din politică, cei care abuzează de instituții și sunt obsedați de funcții”, a conchis Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?