Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

"DNR" și "LNR" au dat un ultimatum autorităților ucrainene

22 iul. 2015,, 12:20   Externe
6078 17

Foto: infoborona.org

Reprezentanții "DNR" și "LNR" Denis Puşilin și Vladislav Deinego au dat un ultimatum autorităților ucrainene și îi cer preşedintelui Radei Supreme, Groisman, să adopte amendamentul, care va pune în aplicare legea cu privire la statutul special al Donbasului, informează site-ul rebelilor "Agenția de știri Doneţk", potrivit inforesist.org.

"Cerem ca Poroșenko și Groisman să accepte amendamentul, care va pune în aplicare legea cu privire la statutul special al Donbasului", - se spune în declarație.

În plus, "DNR" și "LNR" au declarat că Rada Supremă trebuie să voteze din nou această lege și să modifice Constituția Ucrainei.

"În textul Constituției trebuie inserată descrierea și fixată baza permanentă a statutului special al Donbasului. Cerem discutarea împreună cu Donbasul a legii electorale în Parlament și o nouă votare în Radă ca urmare a discuţiilor "- au declarat rebelii.

Aceştia, de asemenea, au declarat că formatul acordului de la Minsk ar trebui extins pentru anul viitor.

"Noi sprijinim pe deplin propunerea președintelui Parlamentului European Martin Schulz, care a recomandat păstrarea formatului corespunzător pentru anul viitor, dacă conflictul nu va fi rezolvat înainte de finalizarea acţiunii acordului "Minsk-2", care se încheie în acest an", - se spune în mesajul rebelilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?