X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Șeful Statului Major al Armatei Române a sosit în Moldova

22 iul. 2015,, 10:40   Politică
2778 5
Глава Генштаба румынской армии приехал в Молдову
Foto: army.md
General-locotenentul Nicolae-Ionel Ciucă, conducător al Statului Major al Armatei Române, efectuează o vizită oficială de două zile în Moldova, relatează NOI.md.

Scopul vizitei este discutarea cu conducerea militară a RM a perspectivelor de extindere a cooperării militare bilaterale, precum și ajustarea sectorului apărării Moldovei la standardele europene.

Șeful Ministerului Apărării al Moldovei, Viorel Cibotaru, i-a mulțumit lui Nicolae-Ionel Ciucă pentru sprijinul acordat la pregătirea și adoptarea în NATO, în iunie curent, a Pachetului de consolidare a capabilităților de apărare pentru RM.

Nicolae-Ionel Ciucă a discutat cu șeful Statului Major, generalul de brigadă Igor Gorgan planul exercițiului comun în cadrul cooperării bilaterale pe anul viitor, precum și planurile de creare a unui batalion multinațional de menținere a păcii, în componența căruia vor fi incluși militarii din Moldova și România. Idea de a forma o astfel de unitate a fost lansată în cadrul vizitei lui Viorel Cibotaru la București efectuată în luna mai a anului curent.

Șeful Statului Major al Armatei Române prevede să viziteze Brigada de infanterie motorizată “Ştefan cel Mare” dislocată la Chișinău și Centrul de Instruire Militară al Brigăzii “Moldova” de la Bălți, unde în prezent se desfășoară antrenamentele din cadrul exercițiului “Efort comun 2015”, la care participă un detașament de militari din Batalionul 151 Infanterie „Războieni” al Armatei Române.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?