Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Brzezinski a dezvăluit cînd NATO va intra în război cu Rusia

21 iul. 2015,, 16:50   Externe
6664 5

Foto: antena3.ro

Dacă Rusia va invada statele baltice, NATO va intra în război cu ea. Acest lucru a fost declarat de către un fost consilier al președintelui american, politologul american Zbigniew Brzezinski, informează Der Spiegel, citat de podrobnosti.ua.

Potrivit lui Brzezinski, între Rusia și Occident continuă un nou Război Rece. Cu toate acestea, a spus el, din fericire, este puţin probabil ca acest război să se transforme în unul fierbinte.

Expertul a apreciat pozitiv planul de amplasare a armelor grele din SUA în țările membre NATO din Europa de Est.

"Vorbesc despre Rusia și Ucraina. Trebuie să privim lucrurile din două perspective. Există acțiune - este o reacţie. Eu nu vreau război, dar, în același timp, nu mă intimidează argumentul că, dacă am răspuns în același mod la acțiunile unilaterale ale unei părţi, înseamnă că am provocat războiul, şi tindem spre el. Dimpotrivă. Lipsa unei astfel de reactive este o cale simplă spre război", - a spus Brzezinski.

De asemenea, el a fost indignat de faptul că NATO nu are dreptul de a desfășura trupe și armament pe teritoriul statelor membre, în timp ce în țara vecină există un conflict.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?