Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Boțan: Încă un miliard de dolari va fi furat din buzunarele cetățenilor în doi ani

21 iul. 2015,, 12:38   Politică
5848 2

Boțan: Încă un miliard de dolari va fi furat din buzunarele cetățenilor în doi ani
Foto : noi.md

Cele trei partide care intenționează să formeze o nouă coaliție de guvernare și-au pierdut legitimitatea în fața cetățenilor, afirmă directorul Asociaţiei ADEPT, Igor Boțan, care este și membru al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”. Potrivit activistului, nici PLDM, nici PD și nici PL nu mai sînt în drept să pretindă la un nou mandat de guvernare, în condițiile în care nu și-au respectat angajamentele asumate anterior, informează NOI.md.

„În timpul campaniei în 2014 nimeni din ei nu ne-a informat că țara este jefuită și că un miliard a fost smuls din bugetul de stat. Acești oameni ne-au mințit de-a lungul a șase ani. Acest val de scumpiri pur și simplu ne pune în genunchi. Care e ridicarea Moldovei promisă de ei, în situația în care, în acest an, vom avea recesiune economică. Abia acum, cînd țara intră în recesiune, ei au modificat legea în așa fel ca partidele corupte să fie finanțate din bugetul de stat. Anual va trebui să achităm 60 de milioane de lei din banii noștri în acest scop. Este o impertinență! Ce fel de alianță pot face ei, cînd PL insistă că scopul suprem este aderarea la NATO, iar PD spune niciun fel de NATO?”, a menționat Igor Boțan, astăzi în cadrul unei conferințe organizată de Platforma „Demnitate și Adevăr”.

Potrivit lui Igor Boțan, valul de scumpiri care lovește Republica Moldova va provoca o înrăutățire dramatică a situației, iar consecințele acestor majorări de tarife vor fi resimțite de fiecare cetățean în parte.

„Un calcul elementar ne arată că lunar din buzunarele noastre vor stoarce doar pentru agenții energetici 600 de milioane de lei. Dacă adăugăm la aceasta tot lanțul de scumpiri, putem spune că întregul miliard de lei va fi scos lunar din buzunarele noastre. Asta înseamnă că în doi ani de zile, ei vor stoarce de la noi încă aproximativ un miliard de dolari”, a conchis Boțan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?