X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4033

Parlicov consideră justificată majorarea tarifului la energia electrică, nu şi la gaze naturale

21 iul. 2015,, 13:00   Economie
2606 2
Парликов считает обоснованным повышение тарифа на электроэнергию
Foto: moldovanews.md
Fostul director al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Victor Parlicov, consideră că majorarea tarifului la energia electrică cu 30-35% este justificată, iar a tarifului la gaze naturale cu 15% exagerată.

Solicitat de corespondentul "Infotag" Parlicov a menţionat că "preţul de achiziţie în lei la energia electrică s-a majorat cu 40% din cauza deprecierii valutei naţionale".

"De aceea, majorarea tarifului cu 30-35% este aşteptată. Iar decizia de a majora tariful la gazele naturale generează întrebări. În structura tarifului la gaze, preţul, chiar şi în lei, a căzut! Astfel, cred că majorarea este nefondată. Când în cadrul audierilor publice am întrebat reprezentanţii ANRE despre aceasta, ei au putut explica doar majorarea cu 6-7% a tarifului", a menţionat Parlicov.

Potrivit spuselor sale, din aceste 6-7% marea parte ţine de majorarea tarifului la transport de 16 ori (de la 20,9 lei la 334 lei), ca rezultat al modificării legii adoptate în anul trecut Parlamentul Moldovei la iniţiativa deputatului democrat Simion Furdui.

"Încă în vara anului 2014 am prezis că tariful dat va fi majorat dublu, însă autorităţile au decis să-l majoreze de 16 ori", a spus Parlicov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?