Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Sîrbu: Trebuie să identificăm o posibilitate pentru a majora pensiile și salariile

21 iul. 2015,, 11:30   Economie
5041 10
Сырбу: Мы должны найти возможность увеличить пенсии и зарплаты
Foto: noi.md
Ce părere au partidele politice, aflate în prezent la guvernare, despre majorarea tarifelor la gaze și energia electrică? La urma urmei, au și ei o parte din vină pentru cele întîmplate. Solicitat de NOI.md, reprezentantul Partidului Democrat Sergiu Sîrbu a răspuns la aceste întrebări.

„Neapărat vor fi întreprinse măsurile corespunzătoare pentru a atenua această lovitură. Pentru aceasta, în primul rînd, trebuie învestit Guvernul, pentru ca Moldova să poată iniția în viitorul apropiat negocierile cu structurile internaționale pe marginea obținerii susținerii de la ele. Și, bineînțeles, trebuie continuate în mod urgent reformele inițiate și identificată posibilitatea majorării pensiilor și salariilor, pentru ca majorarea tarifelor și prețurilor să nu afecteze atît de mult bunăstarea cetățenilor noștri. Trebuie să facem acest lucru”, a comunicat deputatul din partea PDM.

Însă, potrivit experților, pentru ameliorarea situației economice sînt necesare schimbări cardinale – modificări în politica bugetar-fiscală, întreprinderea măsurilor pentru încurajarea producătorilor autohtoni și a exportului etc.

Potrivit lui Sergiu Sîrbu, astfel de propuneri vor fi lansate. „Spre exemplu, trei zile în urmă a fost semnat un pachet de proiecte de lege pentru susținerea agriculturii. Dar deocamdată este prematur să se vorbească despre măsurile concrete, deoarece noi astăzi nu avem nici Guvern și nici un program de guvernare. Imediat ce va fi format Cabinetul de Miniștri, evident, vor fi elaborate măsurile pentru toate domeniile”, a dat asigurări Sergiu Sîrbu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?