Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Belarus va majora livrările de tractoare în Moldova

20 iul. 2015,, 12:45   Economie
4081 0
Беларусь увеличит поставки тракторов в Молдову
Foto: belarus.md
Uzina de tractoare din Minsk intenționează să restabilească volumul importului de tehnică în Republica Moldova pînă la 500 de unități pe an. Potrivit presei belaruse, informația a fost comunicată de directorul general al „MTZ-Holding”, Fiodor Domotenko, în timpul vizitei președintelui Moldovei, Nicolae Timofti, la această întreprindere, la sfîrșitul săptămînii trecute, informează NOI.md.

„MTZ are sarcina de a restabili volumul livrării de tehnică în Moldova, iar aceasta înseamnă minimum 500 de tractoare pe an. Am primit o invitație personală de a vizita Moldova în timpul apropiat, pentru a discuta despre dezvoltarea cooperării noastre”, a menționat directorul general al Uzinei de tractoare din Minsk. Nicolae Timofti a vizitat expoziția de tehnică prezentată de cele mai mari trei întreprinderi industriale din Belarus: „MTZ”, „Amkodor” și „MAZ”. „O atenție deosebită am acordat tractoarelor pe care le exportăm în Moldova, în special, modelului 921, care se folosește la lucrări în vii și livezi”, a menționat Fiodor Domotenko.

În prezent, în Moldova activează o întreprindere de asamblare și o casă de comerț a Uzinei de tractoare din Minsk. Directorul întreprinderii a menționat că deocamdată este suficient. „Nu vom inventa nimic nou, trebuie de dezvoltat ceea ce avem. Dacă e să ne referim la nivelul de localizare, trebuie de spus că acum funcționează sistemul de asamblare SCD. Acum noi exportăm în Moldova, practic, întreaga linie de tractoare de la 80 pînă la 200 de cai putere. Ultimul model vîndut a fost un tractor de modelul 2022 cu puterea de 220 cai putere”, a explicat directorul, specificînd că Uzina de tractoare din Minsk intenţionează să ajungă pe piața UE prin intermediul Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?