Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 509

Shor îl vrea pe Filat premier

18 iul. 2015,, 12:30   Politică
2169 1

Shor îl vrea pe Filat premier
Foto : noi.md

Primarul orașului Orhei și omul de afaceri Ilan Shor îl vrea pe Vlad Filat premier. Acesta consideră că liderul PLDM are experiența necesară, că este puternic și poate atrage fonduri din exterior.

"Eu cred că nu contează ce partide for face alianță. Cel mai important este să numeascpă un Guvern și un premier care să poată lucra. Aceasta trebuie să fie o persoană cu experință, de exemplu Vlad Filat", a declarat Shor pentru Euro TV.

Mai mult, milionarul Shor spune că Filat este cunoscut în exterior și ar putea cu succes să atragă fonduri străine: "Țara are nevoie de un premier puternic".

Realitatea.md menționează că în aceste zile au loc negocieri pentru crearea unei noi coaliții de guvernare. Funcția de premier revine PLDM, conform rezultatelor alegerilor parlamentare. Liderii PLDM, PD și PL nu au spus deocamdată care sunt candidaturile despre care se discută, însă în culise tot mai des se vorbește despre faptul că Vlad Filat ar vrea să revină în fotoliul de premier, după ce, acum doi ani, la fost demis din funcţia de premier pe fundalul unui scandal de corupţie.

Tot în aceste zile, nepotul și cumnatul lui Vlad Filat, Vladimir Rusu și Ion Rusu au fost arestați pentru fraude la Banca de Economii. Asta după ce CNA a găsit la ”Caravita” probe care demonstrează implicarea în spălarea de bani de la BEM. De asemenea, Kapital Invest Company, compania din România la care liderul PLDM, Vlad Filat, este acționar majoritar, este verificată de inspectorii români de la Antifraudă.

De menționat că și Ilan Shor este bănuit în cazul Băncii de Economii și Băncii Sociale. Asta după ce ofițerii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul și la sediul firmelor lui Ilan Shor în legătură cu creditele neperformante acordate de Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Mai mult, numele lui Shor apare și în raportul Kroll privind furtul de la Banca de Economii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?