Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Va primi oare recompensă eroul care a găsit sacul cu bani?

17 iul. 2015,, 16:33   Societate
3790 1
Получит ли вознаграждение герой, нашедший мешок с деньгами?
Foto: moldovaweek.ru
Astăzi Direcția relații publice a MAI a suspendat procedura solemnă de decorare în prezența presei a cetățeanului care a găsit sacul cu bani al Băncii de Economii, care a căzut din mașina încasatorilor. S-a mai comunicat că evenimentul a fost anulat la solicitarea eroului. El consideră că nu a făcut nimic deosebit, nu-și dorește publicitate și este convins că orice cetățean responsabil ar proceda la fel. Totuși, în zilele apropiate lui i se vor înmîna diplomele de onoare ale MAI și Inspectoratului General al Poliției, relatează NOI.md.

În rețelele sociale a fost susținută o discuție în acest sens, în timpul căreia s-a adresat o întrebare: „I se cuvine persoanei care a găsit banii un procent din valoarea totală a „comorii” găsite, o recompensă în mărime de 25 la sută?”

Potrivit fostului angajat al Cancelariei de Stat Dumitru Barbalat, Codul civil moldovenesc nu conține nici o noțiune despre comori. De aceea, în legislație nu se prevede nici o recompensă pentru transmiterea statului a comorilor găsite.

O altfel de lege există în Federația Rusă, aceasta prevede că „comoară sînt banii sau alte valori îngropate în pămînt sau ascunse în alt mod, ale căror proprietar nu poate fi stabilit sau și-a pierdut dreptul de proprietate asupra acestora în virtutea legii” (articolul 233 al Codului civil al FR).

Comoara găsită devine proprietatea persoanei căreia îi aparține bunul (lot de pămînt, clădire etc.) în care a fost ascunsă comoara, precum și a persoanei care a găsit comoara. Ea se împarte în părți egale, dacă nu a fost stabilită o altă înțelegere.

În cazul în care comoara ajunge în proprietatea statului, persoana care a găsit comoara beneficiază de o recompensă în mărime de 25 la sută, scutită de impozitul pe venit al persoanelor fizice, în conformitate cu articolul 217 (23) al Codului fiscal al FR.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?