X 
Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

În Moldova crește numărul cetățenilor social-vulnerabili

17 iul. 2015,, 11:45   Societate
3859 8
В Молдове растет число социально-уязвимых граждан
Foto: esp.md
Curtea de Conturi a Moldovei a audiat în cadrul unei ședințe din 17 iulie raportul auditului performanței proiectului „Consolidarea eficacității rețelei de asistență socială” pe anul 2014, relatează NOI.md. Potrivit viceministrului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Gheorghe Țurcanu, numărul persoanelor care necesită asistență socială este în continua creștere.

Potrivit rezultatelor anului trecut, ținînd cont de datele primului trimestru al anului curent, numărul de persoane care beneficiază de asistență socială în cadrul proiectului „Consolidarea eficacității rețelei de asistență socială” constituie 45 de mii de persoane, iar în sezonul rece numărul lor sporește pînă la 120 de mii. Aceste date au fost citate de viceministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Gheorghe Țurcanu.

Șeful grupului de auditori, Veronica Dolineanschi, a menționat că toate cheltuielile în cadrul proiectului au fost întemeiate. Pentru realizarea proiectului, în anul 2014 au fost alocați 786 de mii de dolari.

Proiectul menționat este realizat de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova, în conformitate cu Acordul pe anii 2011-2016 încheiat între Guvernul și Asociația Internațională pentru Dezvoltare. Scopul proiectului este susținerea reformelor în domeniul dezvoltării sistemului de asistență socială în țara noastră. Condițiile proiectului prevăd alocarea de către Banca Mondială în bugetul de stat al Republicii Moldova a unei sume de 37 de milioane de dolari, dintre care 31 de milioane sînt destinate acordării asistenței cetățenilor social-vulnerabili, iar 6 milioane de dolari – asigurării funcționării proiectului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?