Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

BERD sprijină extinderea liniei italiene de producere a cablajului „La Triveneta Cavi” în Moldova

17 iul. 2015,, 10:40   Economie
2828 0
ЕБРР поддерживает расширение производства электрокабеля La Triveneta Cavi в Молдове
Foto: emergingfrontiers.com
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) sprijină planurile de extindere în Moldova ale producătorului italian de cablaje "La Triveneta Cavi", acordînd un împrumut de 6,2 milioane de euro. Potrivit agenţiei "Infotag", BERD acordă creditul pentru construcţia unei uzine de producere a cablurilor pe teritoriul parcului industrial din Străşeni.

Suma totală necesară pentru construcţie este de 17 milioane de euro. Uzina va produce cabluri electrice de tensiune medie şi joasă, pentru a fi utilizate în construcţii, procese industriale, distribuţia energiei electrice, telecomunicaţii şi transmiterea datelor. Aceasta va avea capacitatea de circa 12.000 de tone anual şi va angaja iniţial pînă la 100 de persoane.

"Ne face plăcere să sprijinim investiţiile străine directe atît de necesare şi generatoare de noi locuri de muncă în Moldova, ajutînd în acelaşi timp un investitor italian să-şi extindă producţia, să-și optimizeze costurile şi să asigure o aprovizionare sporită a bazei sale de clienţi, aducînd astfel noi competenţe, tehnologii şi inovaţii în ţară", a spus directorul BERD pentru industria producătoare şi servicii, Frederic Lucenet.

Directorul general al "La Triveneta Cavi Development" SRL şi membru al Consiliului de administraţie al "La Triveneta Cavi", Fabio Fracasso, a spus că decizia BERD de a sprijini proiectul în Moldova este un ajutor semnificativ pentru decizia strategică a companiei de a-și extinde activitatea".

"Apreciem decizia BERD de a colabora cu noi în realizarea acestui obiectiv ambiţios", a spus Fracasso.

Anterior BERD a finanţat extinderea producătorului german de componente auto Draexlmaier şi construcţia unei fabrici de tip greenfield de către producătorul austriac de cablaje auto Gebauer & Griller, ambele situate în Zona Economică Liberă din Bălţi. În total Banca a investit aproape 1 miliard de euro în peste 100 de proiecte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?