Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

CCA a avertizat postul Jurnal TV despre încălcarea Codului deontologic

16 iul. 2015,, 17:15   Societate
3990 7
КСТР предупредил канал Jurnal TV о нарушении Деонтологического кодекса
Foto: ipn.md
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a emis avertisment postului de televiziune Jurnal TV pentru încălcarea Codului deontologic în emisiunea „Ora expertizei” din 22 iunie, relatează Infotag.

Membrul CCA Dragoş Vicol a spus joi, la şedinţă, că "în cadrul emisiunii jurnalistul a comis încălcări grosolane a normelor Codului deontologic". Potrivit membrului CCA, este vorba despre un atac furibund şi deteriorarea demnităţii şi onoarei ale doi candidaţi la funcţia de primar a Chişinăului în decursul alegerilor locale din 28 iunie 2015 – Dorin Chirtoacă şi Zinaida Greceanîi.

"În timpul emisiunii s-au postat obsesiv sintagmele «Baba Zina» la adresa Zinaidei Greceanîi şi «Necuratul de la Coloniţa» la adresa lui Dorin Chirtoacă. Aceasta este o încălcare gravă a Codului deontologic şi atacuri asupra persoanei", a spus el.

În mesajul de răspuns, directorul general al Jurnal TV, Adrian Gîţă, a subliniat că "aceste epitete nu aparţin postului TV, dar sînt modalităţi de agitaţie electorală ale candidaţilor, care au folosit asemenea reclamaţii unul la adresa altuia".

"Aceasta nu scuteşte postul TV de responsabilitate. În special, destinaţia posturilor este formarea opiniei publice, dar nu impunerea unei opinii distorsionate", a subliniat Vicol.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?