Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Opinie:Numirea unui secretar general interimar la Guvern nu era necesară

16 iul. 2015,, 12:03   Politică
3080 2

Opinie:Numirea unui secretar general interimar la Guvern nu era necesară
Foto : gov.md

Desemnarea lui Sergiu Ceauș în calitate de secretar general interimar al Guvernului este inoportună, în condițiile în care această funcție era deja asigurată de un secretar adjunct. De această părere este fostul funcționar în cadrul Cancelariei de Stat Dumitru Barbalat, care a explicat pentru NOI.md că în legislație nu este prevăzută o astfel de noțiune ca „secretar general interimar”.

„Funcțiile interimare sînt numai ale miniștrilor, dar secretarii Guvernului nu fac parte din această categorie. În cazul de față, Sergiu Ceauș putea fi numit pur și simplu secretar general, fără sintagma «interimar». Pe de altă parte, nu era o necesitate pentru o astfel de numire, pentru că în caz că lipsește prima persoană – secretarul general, unul dintre adjuncți îi preia atribuțiile – așa e prevăzut în Regulamentul Cancelariei. De cînd a demisionat Victor Bodiu, atribuțiile lui au fost îndeplinite, în timpul Guvernului Gaburici, de secretarul adjunct ierarhic superior”, a precizat Dumitru Barbalat.

Potrivit lui Barbalat, în lege nu este specificat care este durata unui mandat de șef al Cancelariei de Stat. De regulă, noul premier desemnează un nou secretar general, odată cu preluarea mandatului.

Precizăm că la propunerea premierului interimar Natalia Gherman, Sergiu Ceauş a preluat atribuțiile secretarului general al Guvernului. Acesta este membru al PLDM şi a deţinut anterior şi funcţia de vicepreşedinte al raionului Criuleni.

Funcţia de secretar general al Guvernului a devenit vacantă pe 29 decembrie 2014, în urma demisiei lui Victor Bodiu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?