Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Autorităţile Moldovei sînt îndemnate să înăsprească pedeapsa pentru tratamentul crud al animalelor

14 iul. 2015,, 16:45   Societate
3317 0
Защитники животных призывают власти ужесточить наказание за жестокое обращение и убийство животных
Foto: allfun.md
Apărătorii animalelor îndeamnă autorităţile moldovene să introducă modificări la legislaţie şi să înăsprească pedeapsa pentru tratamentul crud şi uciderea animalelor, iar autorităţilor locale le cer acordarea unui teren pentru construcţia unui adăpost pentru animalele vagabonde.

Preşedintele Societăţii interetnice culturale „Conciliere”, Eduard Volcov, a spus marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", că deja de 9 luni luptă pentru anchetarea masacrului cîinilor, circa 50-60 la număr, pe teritoriul Universităţii Agrare.

"Lupta a început pe 25 septembrie 2014, cînd pe tot teritoriul Universităţii Agricole şi pe teritoriul staţiei terminus a troleibuzului 29 au fost otrăviți cîini vagabonzi, iar trupurile acestora au stat aşa cîteva zile. Am depus o plîngere în acest sens la Inspectoratul de Poliţie din sectorul Rîşcani, după care poliţiştii au transmis plîngerea Direcţiei municipale pentru siguranţa alimentelor din Chişinău. De acolo plîngerea a plecat la Universitatea Arară, Primăria Durleşti şi Autosalubritate, dar nu s-au luat măsuri, nu am primit răspuns de la nimeni", a spus Volcov.

El a relatat că după aceasta s-a adresat Ministerului de Interne şi Procuraturii Generale, dar, din nou, plîngerea a fost readresată altor instanţe.

"Am primit răspuns de la Inspectoratul de Poliţie din sectorul Rîşcani, Autosalubritate şi Procuratura Chişinău. Din explicaţiile lor ambigue despre faptul că ei nu eutanasiază animale a devenit clar că nimeni nu va face nimic", a spus Volcov.

În opinia sa, pentru rezolvarea problemei este necesar ca autorităţile să opereze modificări la legislaţie şi să înăsprească pedeapsa pentru tratamentul dur şi uciderea animalelor; să restabilească poliţia veterinară, care s-ar ocupa de rezolvarea unor asemenea probleme; ca autorităţile să ofere un teritoriu pentru construcţia unui adăpost.

Preşedintele adăpostului pentru animalele vagabonde AOVA, Galina Cighir, a menţionat că s-a adresat Primăriei cu rugămintea de a acorda un teren pentru construcţia adăpostului. Potrivit ei, au avut loc şedinţe cu apărătorii animalelor şi inamicii animalelor vagabonde.

"Cînd problema a fost aproape rezolvată, cînd Primăria practic ne-a acordat acest teren, o organizaţie pentru protecţia animalelor fără stăpîn a declarat că ei vor rezolva problema, în rezultat Primăria a refuzat să ne acorde terenul. Astfel, ei au condamnat la moarte peste 250 de cîini şi 50 de pisici", a spus Cighir.

Ea consideră că "vinovaţi în aceasta sînt anumite persoane care se declară "apărători ai animalelor".

Participanţii conferinţei de presă au îndemnat autorităţile Moldovei şi Chişinăului "să se implice în rezolvarea problemei pe cale umană" şi au promis că vor lupta în continuare pentru salvarea animalelor vagabonde.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?