X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

La Bălți a demarat un exercițiu militar internațional

13 iul. 2015,, 13:45   Societate
3297 1
Международные военные учения стартовали в Бельцах
Foto: army.md
În cadrul aplicațiilor „Efort comun 2015”, militari din Moldova, Georgia, România, SUA și Polonia vor face un schimb de experiență și își vor exersa abilități practice de interacțiune, relatează NOI.md.

Circa 800 de militari din Moldova, Georgia, România, SUA și Polonia participă la exercițiul militar internațional „Efort comun 2015”, a cărui fază militară a fost inițiată luni, 13 iulie, la centrul de instruire al Brigăzii de Infanterie Motorizată „Moldova”, municipiul Bălţi.

Scopul exercițiului este testarea interoperabilităţii genurilor de armă, precum şi schimbul de experienţă între militarii moldoveni şi cei ai statelor participante.

Armata Națională a Republicii Moldova este reprezentată în aplicații de Batalionul 22 de Menţinere a Păcii, Brigada de Infanterie Motorizată „Ştefan cel Mare”, Batalionul de Transmisiuni, Centrul de Comunicaţii şi Informatică, precum și de Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Exercițiul este organizat la 21 de locuri de instruire. Se mai prevede desfășurarea tragerilor de luptă din arme de foc și aruncătoare de mine. Totodată, militarii moldoveni le vor demonstra colegilor din străinătate deprinderile de tragere din aruncătoare de mine M-120 cu calibrul de 120 mm, iar artileriștii americani îi vor familiariza pe participanții la aplicații cu tragerea din aruncătorul de mine M224 cu calibrul de 60 mm.

După cum a comunicat Serviciul de presă al Ministerului Apărării, exercițiul „Efort comun 2015” va dura pînă la 25 iulie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?