X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Saakaşvili declară război procurorilor şi judecătorilor corupţi; Societatea trebuie să scape de aceşti indivizi

11 iul. 2015,, 15:30   Externe
5001 9

Foto: mk.ru

Guvernatorul regiunii Odesa, fostul preşedinte georgian, Mihail Saakaşvili, îşi continuă acţiunile de luptă împotriva corupţiei. În cadrul unei conferinţe de presă, Saakaşvili a anunţat că declară război procurorilor şi judecătorilor corupţi.

Totodată, guvernatorul a prezentat mai multe informaţii despre reţinerea a doi ofiţeri de miliţie. „Am vrut să vă prezint informaţii despre dosarul reţinerii a doi ofiţeri superiori de miliţie, dar, din anumite motive, procuratura le ţine în secret. Este vorba de doi angajaţi ai MAE din Odesa care estorcau bani de la nişte agenţi economici”, a menţionat Saakaşvili.

În acest context, guvernatorul a adăugat că „într-o ţară civilizată astfel de indivizi fac puşcărie. Însă cum se vede, noi deocamdată nu trăim într-o ţară normală”.

De asemenea, acesta a mai spus că „funcţionarii corupţi vor estorca mită atâta timp, cât vor şti că nu vor fi condamnaţi”.

„Aici lucrează o anumită mafie, cu legături în întreg cercul, în care intră procurori, judecători, miliţieni. Dacă forţele de ordine întâmplător au capturat un corupt, judecătorul îl va elibera, dacă judecătorul va ezita, procurorul va ascunde anumite materiale din dosar. Situaţia e foarte clară, iar societatea trebuie să scape de această bătaie de joc”, a conchis guvenatorul.

Anterior Saakaşvili a declarat că Odesa are nevoie de foarte multe investiţii şi reforme, iar la momentul actual regiunea este asemănătoare cu Georgia din anii 90. Guvernatorul a mai afirmat că cea mai mare problemă a Odesei este corupţia.

Amintim că zilele trecute acesta a anunţat că guvernul Statelor Unite este gata să investească în proiectele administraţiei din Odesa, iar poliţişti din California vor antrena noua forţă de poliţie din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?