Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Parlicov: În Moldova tariful la energia electrică în prima etapă va fi majorat cu 30 la sută

11 iul. 2015,, 13:30   Economie
3305 6

Foto: vesti.md

„Majorarea tarifelor la energia electrică va fi efectuată în cîteva etape și în prima etapă acestea vor crește cu cel puțin 30 la sută”, a declarat expertul Institutului Viitorul, fostul director al ANRE Victor Parlicov pe postul de televiziune RTR-Moldova.

El s-a arătat convins că „nu se va reuși să se evite majorarea tarifelor la energia electrică după ce din sistemul bancar al Moldovei a fost furat un miliard”.

Parlicova menționat că majorarea este necesară deoarece „companiile trebuie să aibă posibilitatea de a se achita cu furnizorii, precum și nu a duce situația pînă la deconectări”.

Expertul a atenționat că „situația în rețelele de distribuție publice este mai rea decît la Compania „Gas Natural Fenosa”.

El a mai menționat că Moldova nu poate să procure energia electrică de la România din cauza lipsei liniilor. Iar în Ucraina se înregistrează deficitul de materie primă și ea nu exportă energia electrică, ci o păstrează pentru propria piață. De acea în momentul de față energia electrică poate fi produsă doar de Centrala Hidroelectrică Moldovenească.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?