Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Vlah cere Rusiei eliminarea barielor pentru produsele din Găgăuzia

10 iul. 2015,, 16:05   Politică
3295 5

Foto: replika.md

Găgăuzia așteaptă dela Rusia ridicarea barierelor vamale pentru produsele agricole și amînarea taxelor pentru vinurile din regiune. declarația a fost făcută de Irina Vlah, bașcanul autonomiei Găgăuze, în cadrul unei mese rotunde cu genericul „Problemele dreptului internațional din sec 21”, transmite agenția rusă RIA Novosti.

„Consider că Găgăuzia de nenumărate ori și-a demonstrat trăinicia relațiilor frățești cu Federația Rusă și merită o abordare aparte. Noi pur și amplu avem nevoie de o conlucrare strînsă în domeniile economice și umanitare”, a spus bașcanul.

Vlah a menționat că are în vedere realizarea unor proiecte majore de infrastructură cu susținerea Rusiei.

„Am în vedere ridicarea sancțiunilor impuse la importul produselor agricole și excluderea taxelor la vinurile din Găgăuzia, taxe care nu se aplică la vinurile din Ucraina și Georgia și am în vedere colaborarea strînsă din domeniul științei și cel al medicinii”, a menționat Vlah.

Vom aminti că o delegație a Rospotrbnadzor s-a aflat într-o vizită de evaluare în Republica Moldova între 22 și 25 iunie. Experții ruși au reușit atunci să viziteze doar trei întreprinderi de procesare a produselor agricole, în special din Găgăuzia și au anunțat că vor face publice rezultatele acestei vizite peste 10 zile. În același timp, Ministerul Agriculturii a anunțat că pe parcursul acestei vizite s-a ajuns la o înțelegere care ar putea permite reluarea, în scurt timp, a exportului de conserve produse de trei fabrici din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?