X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Nouă cetățeni străini sînt acuzați de spălarea banilor

10 iul. 2015,, 13:00   Societate
2157 0
Девятерых иностранцев обвиняют в отмывании денег
Foto: dezinfo.ru
Rezultatul operațiunii speciale desfășurate la Chișinău de către Centrul Național Anticorupție în comun cu Procuratura a fost arestarea a opt cetățeni străini acuzați de spălarea banilor, relatează NOI.md. Încă unul dintre suspecți a fost internat la o instituție medicală.

Printre cei suspecți se numără trei cetățeni ai Franței, doi mexicani și cîte un cetățean al Republicii Dominicane, Canadei, SUA și Gabonului, comunică Serviciul de presă al Centrului Național Anticorupție. Opt cetățeni străini au fost reținuți și plasați în arest pe 72 de ore, unul a avut nevoie de asistență medicală urgentă și a fost internat în spital. Persoanele reținute sînt suspectate de organizarea unui grup criminal și comiterea infracțiunii prevăzute de articolul 243 (3) a CP al RM „Spălarea banilor săvîrşită de un grup criminal organizat, în proporţii deosebit de mari”. În caz dacă instanța va recunoaște cetățenii străini vinovați, ei riscă privațiune de libertate de la 5 pînă la 10 ani.

Potrivit informației oferite de organele de drept, unul dintre suspecți încă în anul 2013 a fondat în Moldova o companie în scopul atragerii investițiilor străine pentru producerea electromobilelor sportive. În opinia structurilor competente, această întreprindere, de fapt, se ocupa de legalizarea intrării în Moldova în calitate de investitori a membrilor unei comunități criminale specializate în comiterea fraudelor financiare. Răufăcătorii au reușit să transfere de pe conturile corespondente ale băncilor străine sume în valoare de milioane de euro.

Grupul criminal a atras în activitatea sa specialiști în spargerea rețelelor de computere pentru obținerea informațiilor nelegale de pe serverele băncilor din întreaga lume. Potrivit datelor investigațiilor preliminare, membrii grupului criminal aveau cîteva scheme pregătite pentru sustragerea mijloacelor acumulate pe conturile băncilor comerciale din Moldova.

După cum a reușit să clarifice NOI.md, personalul organelor de drept moldovenești este ajutat în investigații de specialiștii de la FBI din SUA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?