Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Funcționarea paralelă a sistemelor energetice ale Moldovei, Ucrainei și Uniunii Europene este posibilă deja la finele anului 2017

10 iul. 2015,, 10:15   Societate
2053 0
Foto: noi.md
Potrivit informațiilor difuzate de mass-media ucraineană, acest lucru l-a declarat Compania energetică de stat „Ukrenergo”, estimînd valoarea adaptării sistemului energetic al Ucrainei la cerințele Uniunii Europene la 2 miliarde de grivne, în prețurile potrivit situației pe decembrie 2014, la cursul de 1 dolar = 15 grivne. Compania „Ukrenergo” a mai comunicat că în septembrie-octombrie 2015 se preconizează testarea blocurilor energetice CET-lor reconstruite, cu posibilitatea participării lor la reglementarea normată primară și automată secundară a frecvenței și tensiunii.

„Atenționăm asupra importanței desfășurării acțiunilor corespunzătoare care vor permite finalizarea etapei de testare a cercetării conexiunii sincrone a sistemului energetic ucrainean și european”, se specifică în comunicatul „Ukrenergo”.

Ministerul Energeticii și Industriei Cărbunelui al Ucrainei a declarat anterior despre intenția de a crea timp de 2 ani condiții pentru integrarea sistemului energetic al Ucrainei în UE. Potrivit estimărilor experților, volumul mijloacelor necesare pentru sincronizarea sistemului energetic al Ucrainei cu sistemul energetic al UE poate depăși 1 miliard de dolari. NEK „Ukrenergo” este responsabilă pentru gestiunea Sistemului energetic unificat al Ucrainei și exploatarea liniilor electrice magistrale ale Ucrainei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?