X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

CNI a dat IAMA la Primăria Chișinău

10 iul. 2015,, 09:30   Societate
5410 1

Foto: mbc.md

Doi șefi de direcții din cadrul Primăriei mun. Chișinău au fost dați pe mîna Procuraturii Generale, după ce Comisia Națională de Integritate a stabilit că aceștia și-ar fi ascuns o parte din venituri și proprietăți.
Este vorba despre șefa Direcției generale finanțe a Primăriei municipiului Chișinău, Veronica Herța, și șefa Direcției juridice din cadrul primăriei, Diana Gurschi.

Astfel, Veronica Herța este acuzată de CNI că a încălcat regimul juridic al declarării veniturilor și proprietății prin nedeclararea unui venit de peste 2 000 de lei, a două terenuri pentru construcții, a opt terenuri agricole, a trei construcții accesorii, a unui mijloc de transport și a cinci conturi bancare.

Veronica Herța nu a răspuns la telefon pentru a comenta decizia CNI.
Diana Gurschi nu a indicat în declarația cu privire la venituri și proprietate pentru anul 2013 cota-parte de ¼ din casa de locuit și din cele trei construcții accesorii, dar și un cont bancar. Totodată, în acest caz, s-a stabilit o diferență vădită dintre veniturile obținute și proprietatea dobîndită de către Gurschi în aceeași perioadă, în mărime de aproximativ 23 000 de lei, diferență care nu a putut fi justificată prin documente.

Contactată de Ziarul NAȚIONAL, Diana Gurschi ne-a declarat că nu a fost anunțată oficial despre decizia CNI, dar o consideră nejustificată și o va ataca în judecată.

„Casa la care fac referire membrii CNI că nu am declarat-o este de fapt o șură din 1935. Chiar am mers și am fotografiat-o și le-am prezentat probele. Nu poți numi casă o șură de 40 m.p. care nu are nici ferestre. Contul bancar pe care sînt acuzată că nu l-am indicat este contul de salariu. Nu l-am indicat pentru că nu am găsit nicăieri o rubrică la care trebuie indicat numărul contului de salariu. În schimb, eu am indicat toate veniturile”, ne-a explicat funcționara.

Tot astăzi, CNI a constatat încălcarea regimului juridic al declarării veniturilor și proprietăților în cazul vicepreședintelui raionului Ungheni, Iulia Pancu. Potrivit deciziei CNI, Pancu nu a declarat venitul soțului de circa 15 000 de lei, cinci transferuri de peste hotare în sumă totală de 4 030 de dolari și 4 750 de euro. De asemenea, nu a fost declarat un teren pentru construcții, o casă de locuit cu două construcții accesorii, un automobil deținut în proprietate de soț, 13 conturi bancare și cota-parte, precum și calitatea soțului de fondator a trei societăți comerciale.

Dosarele celor trei subiecți vizați în controalele Comisiei Naționale de Integritate au fost transmise Procuraturii Generale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?