Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ce spune liderul PLDM despre înghețarea finanțării din partea UE

9 iul. 2015,, 16:32   Economie
3058 2

Ce spune liderul PLDM despre înghețarea finanțării din partea UE
Foto : noi.md

Sistarea de către UE a asistenței financiare acordate Republicii Moldova este o abordarea corectă, în condițiile în care această decizie este cauzată de lipsa unui program cu FMI. Astfel a comentat liderul PLDM, Vlad Filat, hotărîrea anunțată recent de reprezentanții UE la Chișinău, notează NOI.md.

„Acordul cu FMI nu ține doar de relațiile dintre Republica Moldova și FMI, este acel certificat de sănătate necesar pentru o țară, care să ofere credibilitate pentru restul partenerilor de dezvoltare. Finanțările din partea partenerilor noștri occidentali au legătură directă și condiționată de existența unui program cu FMI”, a precizat Filat.

Referindu-se la situația de la Banca de Economii, politicianul a explicat că propunerea privind naționalizarea instituției va fi examinată cu reprezentanții FMI, atunci cînd vor începe tratativele.
„Această idee urmează a fi discutată cu cei de la FMI, iar la final să venim cu un punct de vedere comun și agreat cu partenerii noștri de dezvoltare. Este important ca aceste decizii să fie în interesul Republici Moldova”, a specificat Filat.

Reprezentanții Delegației UE au anunțat că semnarea de către Moldova a noului program cu Fondul Monetar Internațional constituie principala condiție pentru reluarea asistenței financiare. Potrivit lor, problemele din sectorul bancar au stîrnit îngrijorări, iar programul cu FMI poate oferi garanții că aceste probleme vor fi soluționate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?