Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Peste 20 nave de război NATO vor intra în Marea Neagră

9 iul. 2015,, 15:50   Externe
5850 7

Foto: ruvr.ru

Alianța Nord-Atlantica va organiza exerciții la scară mare în Marea Neagra, care vor implică 23 de nave de suprafață, submarine și avioane, a declarat marți comandamentul naval NATO.

Data manevrelor nu a fost specificată.

„La sfarsitul saptamanii trecut, navele Primul Grup Naval Permanent al NATO (Standing NATO Maritime Group One- SNMG1) și al celui de-al Doilea Grup Permanent NATO (SNMCMG2) au sosit în Marea Neagră pentru a efectua exerciții comune cu flotele Bulgariei, Romîniei, SUA, Greciei și Turciei”, – se arata în declarația NATO.

Exercițiul va implica 23 de nave de suprafață, un submarin turc, elicoptere navale și avioane ale Fortelor Aeriene bulgare.

Detasamentul SNMG1 include în prezent fregata portugheză „D. Francisco de Almeida”, fregata olandeză „Tromp” și fregata romînească „Regele Ferdinand”. SNMCMG2 este formata dintr-o fregata turca și doua dragoare de mine din cadrul Marinei Turciei și a Romîniei.

Se remarcă faptul că gruparea de nave NATO are capabilitati semnificative pentru a controla frontierele maritime, pentru operațiuni de luptă cu aeronave și submarine ale forțelor inamice, precum și pentru depășirea zonelor minate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?