Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Pe lîngă bursă, medicii rezidenți vor primi și salarii

9 iul. 2015,, 13:26   Societate
2581 0

Statutul juridic al medicilor rezidenți a fost definitivat
Foto: adevarul.ro

Responsabilitatea pentru calitatea actului medical exercitat de un medic rezident va fi purtată atît de coordonatorul studiilor de rezidențiat, cît și medicul rezident propriu-zis. Prevederea se conține în noul proiect de Lege cu privire la exercitarea profesiunii de medic, adoptat astăzi în lectură finală de către Parlament, informează NOI.md.

Proiectul are drept scop definitivarea statului juridic al medicului rezident, în condițiile în care pînă în prezent nu a existat niciun act legislativ care să reglementeze acest domeniu de activitate.

Potrivit proiectului, exercitarea profesiunii de medic rezident va include activități de pregătire teoretică și practică, precum și acordarea asistenței medicale ghidate de către un medic specialist, în volumul și modul stabilit de Guvern. Documentul mai stipulează că activitatea practică a medicului rezident va fi remunerată suplimentar bursei, în mărimea stabilită de autorități.

Autorii inițiativei se arată convinși că modificările propuse vor contribui la îmbunătățirea procesului de instruire a medicilor rezidenți și la ameliorarea situației lor materiale. Precizăm că pînă în prezent nu a existat niciun act legislativ în care să fie stipulat cine și în ce condiții poate profesa în calitate de medic rezident.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?