Eurovision stiri: 523
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4012

SUA: Texas se pregătește să lupte cu armata americană

8 iul. 2015,, 12:50   Externe
7640 2

Foto: infobiz.md

Temerile ca pregatirile Armatei SUA pentru lansarea unuia dintre cele mai mari exerciții din istoria țării, în 7 state din sud-vest, ar putea insemna o invadare a Texasului, sînt în creștere în rîndul locuitorilor din acest stat, scrie lonews.ro.

Multi dintre cetateni sînt îngrijorați cu privire la viitoarele exerciții de pregătire militară, numite Jade Helm 15, care vor dura din 15 iulie, pana in 15 septembrie. Locuitorii din Bastrop suspecteaza un "complot secret al lui Obama" de instalare a unui sistem de supraveghere a rezidenților, de confiscare a armelor cetățenilor și de instituire a legii marțiale în întregul stat, conform unui raport al publicatiei Washington Post.

Fostul primar al Bastrop, Terry Orr, considera ca motivul pentru reacția puternică in fata exercițiilor militare, ar putea fi faptul că Președintele Barack Obama este afro-american, adăugînd că mulți rezidenți nu mai au încredere in Obama, din cauza deteriorării situației economice din țară, crezînd ca Președintele este in cea mai mare parte interesat în rezolvarea problemelor afro-americanilor si "străinilor ilegali".

Americanii sînt speriati, după o serie de teorii ale conspirației, răspîndite în mass-media din SUA, cum că guvernul ar intenționa să declare legea marțială în această vară, sub pretextul efectuării exercițiului militar, cunoscut sub numele de Jade Helm 15.

Jade Helm a stîrnit îngrijorare în rîndul texanilor, pentru prima oara, conform Sputnik, atunci cînd armata americană a lansat o hartă a exercițiilor planificate, pe care teritoriul Texasului era colorat în roșu și marcat ca "ostil".

Purtătorul de cuvînt al militarilor, locotenent-colonelul Mark Lastoria, intr-un efort de a calma temerile, a declarat ca denumirile de pe harta sînt parte a unui scenariu fictiv, care simuleaza ca forțele speciale americane i-ar ajuta pe luptătorii din rezistență sa restabileasca democrația într-o țară imaginară.

Jade Helm va implica 1.200 de militari în șapte state, inclusiv Texas, New Mexico, Arizona, California, Nevada, Utah, Colorado.

Pana una-alta, Operațiunea Texas se va limita la bazele militare și la proprietatile private unde armata are asigurat acordul proprietarilor, asigura Washingon Post.

Toate aceste asigurari, totusi, nu l-au oprit pe guvernatorului Greg Abbott sa trimita Garda de Stat a Texasului sa "monitorizeze" Jade Helm 15.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?