Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Două consilii raionale - Rezina şi Ştefan-Vodă - au ales preşedinţi din PDM

8 iul. 2015,, 09:30   Politică
3546 4
Два районных совета - Резины и Штефан Водэ - избрали председателей от Демпартии
Foto: argumenti.md
Consiliile raionale din Rezina şi Ştefan-Vodă au desfăşurat şedinţe de fondare şi au ales conducerea. În ambele raioane preşedinţi au fost aleşi reprezentanţi ai Partidului Democrat (PDM).

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la serviciul de presă al PDM, şef al consiliului raional din Rezina a fost aleasă preşedinta organizaţiei teritoriale a partidului, Eleonora Graur, care a fost sprijinit de 11 consilieri din fracţiunea PDM, patru din PCRM şi doi consilieri din PLDM din şase. Consilierii din PSRM şi "Partidul Nostru" s-au abţinut de la vot, iar PL nu a participat.

Au fost aleşi, de asemenea, doi vicepreşedinţi, care au devenit comunistul Andrei Godoroja, responsabil de mediul ambiant şi dezvoltarea regională, şi democratul Aracadi Muşinschi, responsabil de problemele sociale.

În raionul Ştefan-Vodă s-a format coaliţie pro-europeană PDM-PLDM. Pentru actualul deputat democrat Nicolae Moloz, a votat majoritatea consilierilor (PLDM şi PDM au 20 locuri de consilieri din 33 - "I"). Vicepreşedinţi au devenit Vasile Gherman şi Alexandru Pavlicenco din PLDM.

În consiliu au fost formate trei fracţiuni: PDM, PLDM şi PCRM (patru consilieri). La şedinţă a fost anunţată formarea coaliţiei la nivel raional între consilierii democraţi şi liberal democraţi.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?