Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Reducerea efectivului armatei în locul majorării cheltuielilor pentru apărare

7 iul. 2015,, 18:15   Societate
4935 3

Сокращение армии вместо увеличения расходов на оборону
Foto: zn.ua

Сonducerea țării prevede reducerea efectivului Armatei, relatează NOI.md.

Timp de 1,5 – 2 ani efectivul Armatei Naționale a Republicii Moldova (AN a RM) ar putea fi redus cu 40-50 la sută. Această perspectivă a fost enunțată, într-o conversație cu un reporter al portalului NOI.md, de către un funcționar public de rang înalt, care a solicitat anonimatul. Potrivit sursei citate, partenerii străini ai Moldovei tot mai des vorbesc despre oportunitatea majorării cheltuielilor de apărare a Moldovei. Posibilitatea acordării asistenței Republicii Moldova cu armament este condiționată cu acest criteriu.

Astfel, majorarea cheltuielilor Moldovei pentru apărare este prevăzută de pachetul de documente cunoscut ca Inițiativa privind consolidarea capacității de apărare pentru Moldova, aprobat recent la reuniunea miniștrilor apărării ai țărilor NATO.

Despre necesitatea majorării cheltuielilor de apărare au declarat foștii șefi ai Ministerului Apărării Vitalie Marinuța și Valeriu Troenco. Actualul ministru al Apărării, Viorel Cibotaru, a vorbit de acest lucru de nenumărate ori.

„Însă acum conducerea țării examinează în calitate de plan de bază reducerea semnificativă a efectivului Armatei. Astfel, mijloacele economisite vor fi direcționate pentru îmbunătățirea situației sociale a militarilor în exercițiu și vor constitui baza viitorului program de modernizare a Armatei. Însă majorarea reală a cheltuielilor de apărare în viitorul apropiat nu se prevede”, a specificat sursa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?