Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Socialiştii, indignaţi de lipsa de reacţie oficială a autorităţilor față de marşul unioniştilor

7 iul. 2015,, 16:00   Politică
3766 6
Социалисты возмущены отсутствием официальной реакции властей на марш унионистов
Foto: tribuna.md
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova își manifestă indignarea provocată de pasivitatea autorităţilor şi lipsa de reacţie față de desfăşurarea marşului unioniştilor pe 5 iulie în centrul Chişinăului. Totodată, socialiştii cer demisia ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), a ministrului Afacerilor Interne (MAI), şeful Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) şi a preşedintelui Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM), relatează agenţia "Infotag" cu referire la un comunicat al PSRM.

În opinia lor, "MAI şi SIS, ştiind despre provocările iminente, nu au întreprins nicio acţiune pentru a le preveni. Ambasadorul României nu a fost chemat pentru a da explicaţii, nu a fost înaintată măcar o notă de protest".

"Ideologia unionistă este sprijinită tacit de către partidele de guvernămînt şi sateliţii acestora. Declaraţii unioniste putem auzi şi din partea preşedintelui Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca. Clasa politică din România se pronunţă deschis pentru lichidarea Moldovei în calitate de stat independent şi suveran. Acest lucru este confirmat de multiplele programe de stat, care prevăd promovarea unionismului pe teritoriul Moldovei", se menţionează în comunicatul PSRM.

Socialiştii consideră că "acţiunile unioniştilor sînt deschis sprijinite şi finanţate de actuala conducere oligarhică a ţării, care pregăteşte lichidarea Moldovei".

"În prezent, pentru cei de la guvernare există doar două căi – sau puşcăria, sau unirea cu România. În speranţa de a evita pedeapsa pentru delapidările de miliarde şi alte crime împotriva propriului popor, comise în ultimii şase ani, ei şi-au ales cea de-a doua variantă", subliniază PSRM, care cere, de asemenea, interzicerea imediată a activităţii Blocului Unităţii Naţionale şi a tuturor organizaţiilor de pe teritoriul Republicii Moldova ce fac parte din acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?