Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Vladimir Putin si-a gasit deja un succesor?

6 iul. 2015,, 19:00   Externe
14087 15

Foto: 365news.biz

De teama sa nu impartaseasca scoarta lui Iankovici, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi-ar fi pregătit deja un înlocuitor, sustine fostul consilier economic al liderului de la Kremlin, Andrei Illarionov, în prezent analist la Institutul Cato din Washington.

Intr-un interviu acordat presei uncrainei, Illarionov afirma ca principalul candidat la succesiunea lui Putin ar fi Serghei Ivanov, şeful administraţiei prezidenţiale de la Moscova, tot mai vizibil în ultimul timp. In opinia analistului, faptul că liderul rus a început să-şi caute un succesor este destul de ciudat, având în vedere că actualul mandat prezidenţial, al treilea la număr, expiră în 2018.

Argumentandu-si punctul de vedere, Illarionov, devenit între timp unul dintre cei mai virulenţi critici ai liderului rus, evoca promovarea sustinuta de care se bucura in ultimul timp Serghei Ivanov din partea presei locale. Chiar şi pe pagina oficială de Internet a preşedintelui rus a apărut o secţiune dedicată şefului administraţiei prezidenţiale - un caz fara precedent.

'O astfel de practică nu există nicăieri, nici în SUA, Germania sau Franţa şi nici într-o altă ţară. Evident, nimic nu e intamplator, iar in cazul Moscovei asa ceva nu este posibil fără consimţământul lui Putin, fără ca el să fi fost consultat', a spus fostul consilier, mentionand ca Ivanov este prezent pretutideni unde este si preşedintele rus.

'Având în vedere că mandatul prezidenţial expiră abia în 2018, este de la sine inteles ca Putin intentioneaza sa obtina o asigurare pentru circumstanţe neprevăzute. Şi face tot posibilul ca tranziţia spre succesorul său să aibă loc fără probleme, fără 'un vid de putere'. Putin se teme de situaţia care a apărut în Ucraina după fuga lui Ianukovici', crede Illarionov.

In opinia lui, o 'lovitură de palat' în Rusia este posibilă numai cu acordul personal al lui Putin şi este foarte probabil că aceasta se întâmplă deja. În opinia sa, Putin 'închide' tot mai mult toate căile prin care ar putea ieşi din impasul în care singur s-a băgat prin anexarea Crimeii, conflictul din estul Ucrainei şi criza în relaţiile cu Occidentul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?