Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Al treilea contingent de militari moldoveni din Kosovo a început executarea misiunilor

6 iul. 2015,, 17:15   Societate
3023 0
Третий контингент Молдовы в Косово приступил к выполнению задач
Foto: army.md
Militarii din cel de-al treilea contingent al Armatei Naţionale, detaşat în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, au început executarea misiunilor specifice teatrului de operaţii, notează NOI.md. Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Apărării al Republicii Moldova, pe parcursul lunii trecute militarii moldoveni din Kosovo au susținut cu succes cursul de pregătire suplimentară (http://www.army.md/?lng=2&action=show&cat=122&obj=3421#.VZpyzNLtlHw).

Potrivit comandantului contingentului Armatei Naţionale în misiunea KFOR, maiorului Ianăc Deli, ofiţerii şi subofiţerii s-au familiarizat cu tehnica militară din dotarea contingentului italian, au executat misiuni de patrulare a ariei de responsabilitate, dar şi securitatea bazei „Camp Vilaggio Italia” din localitatea Pech, unde sînt dislocate contingente din Italia, Slovenia şi Austria.

Grupul de genişti din cadrul contingentului moldovenesc a executat împreună cu militarii altor ţări participante misiuni de cercetare de geniu la linia de separare administrativă a regiunii Kosovo.

Amintim că cel de-al treilea contingent al Armatei Naţionale a fost detaşat în Kosovo la 6 iunie curent. Contingentul este format din 41 de militari (33 de infanterişti, șapte genişti şi un ofiţer de stat major).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?