X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ciurea: Liberalii vor mai scădea din prețul cerut inițial

6 iul. 2015,, 12:21   Politică
4204 2

Ciurea: Liberalii vor mai scădea din prețul cerut inițial
Foto : tribuna.md

Afirmația liberalului Mihai Ghimpu precum că și-ar dori funcția de procuror general denotă că, după „paravanul intențiilor nobile”, PL este interesat de posturi, ca orice alt partid. Astfel a comentat pentru NOI.md expertul de la IDIS „Viitorul” Corneliu Ciurea poziția exprimată de liderul PL.

„Stilul de negocieri al PL-ului deja îl cunoaștem foarte bine. Acesta constă în a asista un dezinteres public, pretextînd că PL-ul este preocupat doar de interesul național, dar în cadrul negocierilor să solicite «la sînge» funcții. PL-ul este un partid care se ascunde după vălul intențiilor nobile, dar este la fel ca celelalte partide, interesat de poziții și portofolii”, a precizat Ciurea.

Politologul se arată convins că liberalii vor renunța la o parte dintre condițiile înaintate în cadrul negocierilor precedente, inclusiv la cerința desemnării unui procuror general venit din străinătate. Potrivit lui, declarațiile liderilor politici din ultima perioadă denotă că în cel mult două săptămîni alianța PLDM-PD-PL va fi formată.

„PL-ul a ridicat inițial prețul cerințelor, după care va scădea din preț. Este absolut firească această strategie. În ceea ce privește procurorul general, cu siguranță, nu va fi o persoană din străinătate. Aducerea unui asemenea personaj în Moldova e destul de problematică. Cel mai probabil, procurorul se va căuta în interiorul sistemului nostru. Foarte mulți oameni din Moldova dețin pașaport românesc, cred că asta se are în vedere prin european. Domnul Ghimpu a explicat că nu vrea această alianță, dar e nevoit să intre în ea. Astea sînt niște afirmații menite să disimuleze intențiile reale de a fi la guvernare”, a explicat Ciurea.

În ceea ce privește rolul PCRM în cadrul raportului de forțe din Parlament, expertul susține că acesta se va face resimțit în procesul alegerii șefului statului. „Comuniștii deocamdată se vor afla pe din afară, vor critica alianța, dar nu foarte dur. Pentru ei scopul principal sînt alegerile prezidențiale, cred că ar dori să conteze în acest proces”, a spus Ciurea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?