X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Armata SUA este pregătită pentru confruntare cu Rusia

2 iul. 2015,, 17:20   Externe
3342 6

Foto: ruvr.ru

SUA au publicat strategia militară națională pe 2015, în care principala amenințare o reprezinta extremiști ISIS. Rusia, în schimb, este menţionata printre cele patru state revizioniste, care nu se dau in laturi de la utilizarea fortei armate și întreţine o stare de tensiune in regiunea Europei de Est. Strategia a fost pregătită de The Joint Chiefs of Staff (JCS) din cadrul Departamentului de Aparare al SUA, scrie paginaderusia.ro.

„Deși Rusia a contribuit la lupta împotriva traficantilor de droguri și a terorismului, ea a demonstrat în mod repetat lipsa sa de respect pentru suveranitatea țărilor vecine și dorința de a utiliza forța pentru a atinge obiectivele sale”, – se arata in documentul JCS, citat de BBC.

Textul menționează că Rusia acționează nu doar deschis, dar, de asemenea, folosind tactica „războiului hibrid”: cum a fost, de exemplu, în cazul anexarii Crimeea în timpul referendumului rapid.

Autorii strategiei acuza Rusia de subminarea securității regionale şi afirma că Federația Rusă încalcă numeroase acorduri internaționale, inclusiv Carta ONU, Acordurile de la Helsinki, Actul Fondator Rusia -NATO, Memorandumul de la Budapesta și Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty.

În afara de Rusia, strategia militara americana mai mentioneaza ca state revizioniste China, Iran și Coreea de Nord. Niciuna dintre aceste țări nu reprezinta o amenințare militară directă pentru Statele Unite, dar activitățile lor trezesc ingrijorare.

Militarii americani le reproșeaza chinezilor ca genereaza tensiuni în încearcările lor de a prelua controlul asupra Marii Chinei de Sud. Iranul și Coreea de Nord sînt acuzate pentru testele de rachete.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?