Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Lițkai: Inițiativa lui Rogozin nu este altceva decît PR

2 iul. 2015,, 17:15   Politică
4502 3
Лицкай: Инициатива Рогозина не более чем самопиар
Foto: youtube.com
Fostul șef al Ministerului Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN Valeri Lițkai, intervievat de NOI.md, și-a exprimat opinia referitoare la informația privind faptul că vicepreședintele Federației Ruse, Dmitri Rogozin, intenționează să obțină o oarecare facilitare a condițiilor de dobîndire a cetățeniei ruse pentru locuitorii Transnistriei.

„Cetățenia Rusiei este acordată locuitorilor Transnistriei în regim preferențial deja de zece-cincisprezece ani. Punctul consular de deplasare a Ambasadei Federației Ruse de la Tiraspol funcționează foarte demult, a relatat Valeri Lițkai. În această perioadă cetățenia au obținut-o cel puțin o sută de mii de locuitori. Și acest proces niciodată nu s-a întrerupt. Au fost schimbări în regulile MAE al Rusiei. Dar este o simplă birocrație ce complică lucrurile mai mult sau mai puțin. În momentul de față punctul funcționează la fel ca și înainte – nimeni nu a stopat lucrările”, a menționat interlocutorul NOI.md.

Fostul ministru de externe al Transnistriei a calificat informația privind inițiativa lui Dmitri Rogozin drept PR: „Îmi pare că la noi în Transnistria au rămas puține persoane fără cetățenia rusă. De aceea, aici are loc cel mai obișnuit lucru – cineva a hotărît să-și facă PR cu sloganul „Noi iubim Transnistria”. Iată că și Dmitri Rogozin a considerat că ar fi o abordare bună pentru PR de a-și lansa în public intenția de a apela la Duma de Stat cu solicitarea de a facilita regulile de acordare transnistrenilor a cetățeniei ruse. Este cel mai obișnuit lucru – vicepremierul Rusiei manifestă susținerea Transnistriei în situația dificilă creată”.

În opinia lui Valeri Lițkai, declarația lui Dmitri Rogozin nu are nicio importanță strategică, cum a fost ceva timp în urmă în Abhazia. Aici, în legătură cu situația creată, cetățenia rusă se acorda în regim simplificat: „Dar atunci, în Abhazia ponderea cetățenilor ruși era mică. Și la Suhumi pașapoartele ruse se eliberau cu miile. La noi situația este diferită, și PR-ul este unul frumos. Cu toți sîntem oameni vii și avem mici slăbiciuni”, a conchis Lițkai.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?