X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Rusia trasează limite clare. Ce a declarat Rogozin

2 iul. 2015,, 05:00   Externe
9418 19

Foto: basarabia.md

Administrația de la Kremlin a lansat, în ultimele zile, o serie de semnale destul de tranșante cu privire la republica separatistă Transnistria, pin care atrage atenția Occidentului că va utiliza toate mijloacele necesare pentru a se asigura că mica regiune de la granița dintre Ucraina și Republica Moldova nu va ieși din sfera sa de influență.

Astfel, după ce acum câteva postul TV militar Zvedva a afirmat că "trupele ruse de menținere a păcii sunt captive în Transnistria", astăzi a venit rândul vicepremierului rus Dmitri Rogozin să readucă în discuție republica separatistă și să sublinieze cât de important este ca cetățenii transnistreni să nu ajungă în sfera de influența a Vestului.

"Sper că vom solicita în curând Dumei de Stat modificări necesare la legea cetăţeniei pentru ca locuitorii din Transnistria, care s-au născut după 1991, să se poată aştepta la obţinerea cetăţeniei ruse. Lipsa unei astfel de prevederi îi împinge să obţină cetăţenia moldovenească, română şi bulgară, care le este acordată cu uşurinţă. Noi considerăm că această situaţie este greşită", a declarat Dmitri Rogozin în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu guvernul desfăşurată în Duma de Stat, potrivit agenţiei TASS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?