X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

„Apă-Canal Chişinău”: Mirosul uşor de clor trebuie să persiste în apa de la robinet

2 iul. 2015,, 16:15   Societate
2124 0
Apа-Canal Chisinau: легкий запах хлора должен присутствовать в водопроводной воде
Foto: ipn.md
Apa de la robinet nu a încetat să miroase a clor, în pofida introducerii în 2012 a metodei noi de tratare, a relatat agenției "Infotag" şeful Departamentului asigurarea calităţii, control şi reglementare din cadrul S.A. „Apă-Canal Chişinău”, Arcadie Rusnac.

Comentînd zvonurile precum că întreprinderea din nou a început să folosească clorul şi din acest motiv apa din robinet "din nou miroase", el a spus că "hipocloritul de natriu, folosit în locul clorului gazos, tot miroase, însă nu atît de tare".

Rusnac a menţionat că, "conform hotărîrii Guvernului Moldovei Nr.934 din 15 august 2007, cantitatea clorului rezidual în apa din robinet trebuie să fie de cel puţin 0,1-0,2 mg/l". În hotărîre se mai spune că "pentru apele cu o capacitate mai mare de clor absorbţie se acceptă un nivel maxim de 1mg/l". Conform Raportului „Apă-Canal Chişinău” cu privire al calitatea apei potabile în sistemul central de aprovizionare cu apă, nivelul clorului rezidual liber în trimestrul doi al anului 2015 a constituit 0,3 mg/l.

Sistemul de curăţare a apei cu hipoclorit de natriu în locul clorului gazos a fost lansat pe 12 aprilie 2012. Noua tehnologie a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii, Ministerul Economiei şi cel al Mediului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?