X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Ioniță: În esență, Gherman a anunțat despre insolvabilitatea Guvernului

2 iul. 2015,, 09:15   Politică
3372 10
Foto: noi.md
Declarînd despre necesitatea reducerii cheltuielilor bugetare, prim-ministrul în exercițiu, Natalia Gherman, a anunțat, în esență, despre insolvabilitatea Guvernului.

Acest fapt l-a declarat corespondentului Omega fostul președinte al Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe Veaceslav Ioniță.

„Aici sînt cîteva aspecte. În primul rînd, eu mă așteptam la astfel de declarație. Cu regret, totuși am auzit-o. Și iarăși, cu regret, acesta este singurul lucru pe care astăzi îl poate face Guvernul. Natalia Gherman a spus următoarele: „În pofida faptului că importul s-a redus și noi am devalorizat leul, ceea ce ne-a permis să completăm bugetul cu peste un miliard de lei, astăzi noi am epuizat toate posibilitățile pentru completarea nominală a bugetului, care astăzi este cu 20 la sută mai mic decît anul trecut”.

Potrivit lui, în esență Gherman a spus următoarele: „Noi, în principiu, ne declarăm insolvabilitatea financiară și în acest caz singura soluție rezonabilă ar fi să tăiem din toate cheltuielile, în afară de salarii ș.a.m.d”.

Economistul a specificat că în acest caz „vor fi tăiate toate investițiile, ceea ce va duce la o scădere și mai mare a economiei, care permanent este supusă recesiunii, iar unul dintre mecanismele de susținere a ei au fost investițiile publice. În cazul reducerii lor, acest lucru va duce la o diminuare și mai mare. În acest caz se poate de vorbit despre pierderi de sute de milioane de lei”.

În final el a adăugat că „Natalia Gherman pur și simplu a anunțat astăzi despre insolvabilitatea bugetului național”.

În cadrul ședinței Guvernului, Natalia Gherman a declarat că „demisia premierului și amînarea discuțiilor cu FMI au afectat starea indicatorilor macroeconomici”. În acest context Gherman a specificat că din buget vor fi finanțate doar cele mai necesare cheltuieli, ceea ce va asigura funcționarea instituțiilor de stat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?