Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Liliana Palihovici anunță cînd ar putea fi învestit noul guvern

1 iul. 2015,, 15:01   Politică
5162 3

Liliana Palihovici anunță cînd ar putea fi învestit noul guvern
Foto : adevarul.ro

Vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici susține că noul guvern ar putea fi învestit pînă pe 31 iulie curent, cînd se încheie sesiunea de primăvară-vară a instituției. În cazul în care deputații nu vor ajunge la un consens în acest interval de timp, procedura de vot ar putea avea loc în cadrul unei sesiuni extraordinare, a precizat astăzi Palihovici, notează NOI.md.

„Regulamentul Parlamentului spune că la sfîrșitul lunii iulie Legislativul este obligat să încheie sesiunea. Dacă pînă la acea etapă nu va fi votat guvernul, Parlamentul va lua o decizie privind convocarea unei sesiuni extraordinare. Noi facem tot posibilul ca noul guvern să fie ales pînă la sfîrșitul acestei sesiuni ordinare”, a explicat Palihovici.

Potrivit Lilianei Palihovici, termenul limită pentru învestirea Guvernului este 12 septembrie curent. Aceasta a precizat că PLDM și PD au lansat invitații în toate direcțiile, pentru începerea dialogului.

„Aşteptăm confirmarea de a ne întîlni astăzi sau mîine. Ne punem mari speranțe că aceste negocieri vor decurge rapid. Avem nevoie de un guvern proeuropean cît mai curînd, țara trece acum prin mai multe situații dificile”, a adăugat Palihovici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?