X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Decizia de renumărare a voturilor pentru CMC a fost atacată la Curtea de Apel

30 iun. 2015,, 14:55   Politică
3769 2

Foto: noi.md

Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a atacat la Curtea de Apel decizia de ieri a Judecătoriei sectorului Centru, care, la solicitarea Partidului Socialiștilor, a hotărît renumărarea voturilor pentru Consiliul Municipal.

Președintele Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău, Ion Țurcan, a declarat pentru Publika TV că solicitarea socialiștilor este nefondată și tardivă, avînd în vedere că a fost încălcat termenul de contestare de trei zile din data de 18 iunie, cînd a fost luată decizia privind totalizarea rezultatelor alegerilor. Țurcan a mai spus că o eventuală renumărare a voturilor ar costa bugetul de stat cel puțin 3,2 milioane de lei.

PUBLIKA.MD amintește că, ieri, Judecătoria Centru a acceptat cererea PSRM de a renumăra voturile pentru Consiliul Municipal Chişinău.

Potrivit primei numărări, Partidul Socialiştilor ar urma să aibă 19 mandate. Formaţiunea a acces pentru prima dată în Consiliul Municipal Chişinău, după ce a obţinut peste 30 la sută din sufragii. Urmează Partidul Liberal, cu 17 locuri. Cu acelaşi număr, PL a fost reprezentat şi după scrutinul din 2011. Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova”, care, de asemenea, a acces în premieră în CMC, ar putea avea şase reprezentanţi. La scrutinul de acum două săptămîni, acest bloc a obţinut 11 la sută din voturi. Formaţiunea "Partidul Nostru" ar putea fi reprezentată de doar trei consilieri.

Tot trei mandate a obţinut şi Partidul Comuniştilor, faţă de 26 cîte a avut în urma alegerilor din 2011. PLDM ar putea fi reprezentat de doi consilieri, faţă de cinci cîţi a avut acum patru ani, iar Partidul Democrat ar putea avea un singur ales, dacă rezultatele alegerilor vor fi validate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?