X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Voronin: Chemăm toate fracțiunile parlamentare să participe la formarea guvernului (VIDEO)

30 iun. 2015,, 13:10   Politică
2518 4

Voronin: Chemăm toate fracțiunile parlamentare să participe la formarea guvernului
Foto: noi.md

Partidul Comuniștilor îndeamnă toate fracțiunile parlamentare să participe la procesul de negocieri în vederea creării unui nou guvern. Un apel în acest sens a fost lansat de liderul PCRM, Vladimir Voronin, la adresa PLDM, PD, PL și PSRM, informează NOI.md.

Potrivit politicianului, Republica Moldova este amenințată de un colaps economic, iar autoritățile trebuie să adopte rapid decizii pentru a preveni o asemenea situație.

„Moldova trece astăzi printr-o degradare politică, economică, socială și morală fără precedent. În aceste condiții trebuie să apelăm la soluții fără precedent. Sarcina de bază a elitei politice este consolidarea societății. PCRM propune tuturor fracțiunilor parlamentare să demareze procesul de negocieri în vederea formării unui guvern, al consolidării naționale”, a punctat Voronin.

În opinia politicianului, doar în așa mod poate fi format un cabinet de miniștri profesionist, capabil să direcționeze țara pe calea modernizării. Vladimir Voronin le-a propus colegilor săi din alte partide să depășească contradicțiile ideologice și să dea un exemplu de consolidare întregii societăți.

Totodată, acesta a anunțat că în cazul în care cele cinci fracțiuni parlamentare nu vor ajunge la un consens în privința formării executivului, PCRM nu va vota pentru învestirea noului guvern.

„Dacă nu ajungem la această decizie de comun cu toate fracțiunile, clar lucru că noi separat nu vom vota orice guvern. Atunci am participat la votarea Guvernului Gaburici doar pentru a debloca situația legislativă, executivă, dar nu am fost înțeleși. Eu aș fi foarte fericit să votăm toți 101 deputați pentru noul guvern”, a menționat Voronin.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?