Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Rusiei i se va aplica o lovitură teribilă pentru războiul din Donbas

30 iun. 2015,, 13:20   Externe
16154 28

Foto: newsmoldova.md

Expertul militar rus Pavel Felghengauer a declarat că pentru războiul din Donbas Rusia s-ar putea alege cu un embargo asupra petrolului.

Despre aceasta jurnalistul a scris în publicația "Novaia Gazeta", relatează newsonline24.com.ua.

Potrivit lui Felghengauer, drept răspuns la acțiunile Rusiei în Donbas Occidentul întărește solidaritatea transatlantică.

"Consolidînd solidaritatea transatlantică prin apărarea împotriva unui inamic comun, Occidentul va tinde nu să lupte, ci să istovească Rusia prin interdicția transferului de tehnologii avansate, materiale și componente, limitarea în continuare a circulației capitalurilor și a investițiilor, o posibilă blocadă comercială. Europa nu se poate încă lipsi de gazele rusesti, însă de petrol - cu ușurință. Petrolul și nu gazele sînt baza economiei și bugetului Rusiei", - a subliniat expertul militar.

"Surse informate au declarat că proiectul de embargo asupra petrolului, înghețarea tranzacțiilor financiare legate de comerțul cu petrol rusesc și deconectarea de la sistemul SWIFT a celor mai importante bănci de stat din Rusia au fost deja pregătite și vor fi introduse în caz de agravare serioasă a situației din Donbas. Trilioanele cheltuite pentru modernizarea armatei, 40 de noi rachete nucleare rusești, entuziasmul în masă și noi exerciții militare nu vor putea contracara această amenințare, mai degrabă, vor face doar rău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?