Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Vicepreşedintele CEC, gata să-şi dea demisia, din cauza „activităţii nesatisfăcătoare” a instituţiei

29 iun. 2015,, 15:45   Politică
5540 9
Почему вице-председатель ЦИК готов уйти в отставку?
Foto: europalibera.org
Vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Ştefan Urîtu, a criticat activitatea Comisiei în timpul campaniei electorale şi nu a exclus că va demisiona. Criticile au fost aduse de funcţionar luni, la şedinţa Comisiei Electorale Centrale.

Potrivit agenţiei "Infotag", Urîtu a spus că este nemulţumit de modul în care CEC a organizat şi desfăşurat alegerile, a asigurat consiliile electorale cu buletine şi a lucrat cu registrul electronic al alegătorilor.

"Indiferent de rezultate, eu sînt nemulţumit de activitatea mea în funcţia de vicepreşedinte în ceea ce priveşte desfăşurarea unor alegeri libere şi corecte. Nu sînt mulţumit de starea registrului alegătorilor, de modul în care au fost repartizate buletinele şi transportate la locul destinaţiei, precum şi de angajaţii din secţia informare care au lucrat în ziua alegerilor. Monitorizez situaţia şi mai tîrziu voi prezenta informaţii", a relatat el.

În replică, preşedintele CEC, Iurie Ciocan, a spus că asemenea afirmaţii sînt lipsite de sens, deoarece toată echipa Comisiei a realizat un volum enorm de lucru, pentru care deja sînt felicitaţi de partenerii internaţionali.

"Pentru cei nemulţumiţi există asemenea instrument ca demisia", a spus el.

Urîtu nu exclude asemenea posibilitate, deoarece nu este sigur de calitatea alegerilor.

"Modul în care unii au luptat pentru putere, iar diferite structuri i-au încurajat, nu este activitate bună. Voi analiza situaţia şi, posibil, voi urma recomandarea preşedintelui. Am suspiciuni referitoare la primul tur al alegerilor, vom vedea cum stau lucrurile în al doilea. Nu-mi este clar de ce avem un număr atît de mare de alegători, de ce persoanele domiciliate la Chişinău au votat în alte localităţi, precum şi multe altele. Am simţit limitare în accesul la informaţie şi nu pot fi sigur că alegerile au fost desfășurate liber şi corect", a spus vicepreşedintele CEC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?