Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Rusia este dispusă pentru reluarea treptată a exporturilor din Moldova

29 iun. 2015,, 17:15   Economie
16794 13
Foto: ruvr.ru
Rusia este dispusă pentru reluarea treptată a exporturilor din Republica Moldova, menționează Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova după încheierea negocierilor de la Moscova cu participarea copreședinților Comisiei interguvernamentale moldo-rusă pentru cooperare economică, Victor Osipov și Dmitri Rogozin. La discuții a participat și viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Eduard Grama, informează NOI.md.

În cadrul dialogului purtat, Eduard Grama a informat despre măsurile întreprinse în scopul intensificării colaborării între ministerele agriculturii ale ambelor ţări, inclusiv între instituţiile responsabile de securitatea şi siguranţa alimentelor. Referindu-se la exportul de mărfuri din întreg spectrul de produse agroalimentare moldoveneşti pe piaţa rusă, Eduard Grama a subliniat că, în prezent, doar un număr nesemnificativ de companii efectuează exporturi pe piaţa rusă şi a solicitat autorităţilor ruse să examineze posibilitatea de a permite efectuarea operaţiunilor de export şi celorlalte companii moldoveneşti ce deţin acest drept.

La întrevedere s-a discutat şi o altă problemă privind comerţul bilateral cu produse agroalimentare – introducerea de Federaţia Rusă, în regim unilateral, a taxelor vamale la importul produselor moldoveneşti, ceea ce conduce la majorarea preţurilor finale şi micşorarea capacităţii concurenţiale.

Potrivit comunicatului difuzat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, partea rusă s-a arătat dispusă pentru reluarea treptată a exporturilor din Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?