X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

La Goodwood, Ken Block și Stig vor testa mașinile sportive Focus RS și Shelby GT350R Mustang

29 iun. 2015,, 13:42   Ştiri Auto
3381 0
Foto: ford
Goodwood, Marea Britanie, 26 iunie, 2015 – pentru compania Ford această zi va fi marcată de două curse concomitente pe colina lordului March, la Festivalul vitezei Goodwood 2015.
La Goodwood va avea loc debutul dinamic al noului Ford Focus RS –starul video Gymkhana și a campionatului mondial de rally Ken Block va demonstra caracteristicile dinamice ale hatchbackului la renumita cursă pe colina Goodwood.
Iar Ben Collins, cunoscut anterior ca pilotul Stig, va lua cu asalt colina pe un Shelby GT350R Mustang, serie limitată, cu specificări americane. În Europa, GT350R va fi văzut pentru prima oară în istorie. Renumitele modele de cursă Ford RS200 și Sierra RS Cosworth vor participa și ele la cursa de 1,86 km.
Noul Focus RS, care va apare în Europa în 2016, va avea 350 c.p. și face parte din modelele Ford, prezentate pe panoul în trei nivele Ford Performance la Goodwood, între 25 și 28 iunie. Noul Focus RS – este unul dintre cele 12 modele sport, pe care Ford le va propune cumpărătorilor din toată lumea către a. 2020.
«Noi le-am promis entuziaștilor auto un automobil ”serios”, și cei 350 c.p. de sub capot ne vor permite să ne ținem de cuvânt, – a comentat Dave Peritsak, director global de performanță Ford.
– Pentru a demonstra caracteristicuile dinamice ale unui Focus RS, nu există un loc mai potrivit ca Festivalul vitezei din Goodwood. Amatorii automobilelor sport din lumea întreagă vor vedea cele mai rapide mașini Ford de ieri și de azi, se vor convinge cum aceste mașini își îndeplinesc misiunea, pentru care au fost create».
La Goodwood va avea loc premiera britanică a noului supercar Ford GT. După anunțul Ford privind revenirea în cursa «24 are în Lea Mans» în a. 2016, compania expune versiunea de drum a renumitului Ford GT40 – modelul care a demonstart un rezultat istoric la cursa din 1966, când la totalizarea «24 ore în Le Mans» întregul podium a fost ocupat de Ford GT. La fel, va fi prezentat și supercarul Ford GT 2005 din șirul de modele ale anului.
Focus RS în acțiune
La Focus RS pentru prima dată a fost utilizată tracțiunea integrală Ford Performance All-Wheel Drive cu vectorizarea dinamică a cuplului, care conferă un nou nivel de manevrabilitate, ambreiaj și viteză la viraje. În cazul modelului RS tot pentru prima oară este utilizat sistemul de selectare a regimului de șofare Selectable Drive Modes, inclusiv primul, în ramură, modul în derivă, care permite șoferului să implice mașina în derapări controlate, precum și sistemul de supraveghere start-up Launch Control.
Noul motor de 2,3 litri EcoBoost, elaborat express pentru noul Focus RS, are aceeași structură de bază, ca și motorul din aluminiu, cu patru cilindri, de pe noul Ford Mustang. Pentru Focus RS motorul a fost perfecționat substanțial, pentru a asigura o putere cu 10% mai mare – până la
350 с.p.
Printre îmbunătățirile-cheie ale motorului vom menționa:
  • Noul turbocompresor low-inerția cu dublu-spirala Honeywell ;
  • Un intercooler mai mare, de 100 mm;
  • Sistem unic de alimentare cu aer cu porturi de admisie triple ;
  • Sistemul de evacuare cu diametru mare și supapa țevii de eșapament controlată electronic;
  • Chiulasa dintr-un aliaj îmbunătățit, rezistent la temperaturi ridicate;
  • Garniturile de fontă armată ale cilindrilor ;
Calibrare unică a motorului cu sunetul caracteristic pentru RS.
Grație calibrării minuțioase, agregatul de forță oferă injectivitate excelentă la viteze mici, tracțiune puternică la viteze medii și urcuș la înălțimi mari cu rotații maxime de 6 800/minut Cuplul maxim de 440 Нм este asigurat în diapazonul 2 000 - 4500 rot./min. și poate ajunge, în 15 secunde, la 470 Нм, cu forțarea scurtă a impulsurilor la accelerare.
«Acest motor deosebit, de 2,3litri, EcoBoost va permite șoferilor să simtă puterea de tracțiune și îi va recompenca pentru accelerarea maximă cu sunetul impresionant, care va aduce zîmbetul pe busele lor », – a comentat Peritsak.
Elaborat de inginerii Ford Performance din Europa și USA, noul Focus RS este a treia generație de automobile Focus RS, după modelele din 2002 și 2009. Focus RS va deveni cel de-al 30-lea automobil,care poartă legendarul semn RS, și va fi produs în or. Saarlui, Germania.
Debutul Ford GT în Marea Britanie
Supercarul foarte dinamic Ford GT demonstrează eficiența înaltă a tehnologiei EcoBoost, aerodinamică și lejeritatea construcției din fibră de carbon.
Modelul este echipat cu cel mai puternic în istorie motor de serie Ford EcoBoost, care asigură peste 600 с. p. și demonstrează o eficiență uimitoare fiind cuplat cu transmisia în 7 trepte, cu petale pe volan. Accelerarea, manevrabilitatea, frânarea, siguranța și eficiența GT sunt optimizate prin utilizarea compozitelor ușoare – în particular, spațiul pentru pasageri și panourile caroseriei sunt din fibră de carbon, iar suspensia față/spate – din aluminiu.
Rezistența este minimizată iar forța de apăsare este sporită de forma caroseriei, care asigură aerodinamica activă. Suspensia avansată Ford GT constă din bara de torsiune sportivă și suspensia din față, cu înălțime reglabilă, precum și din discurile frânelor, confecționate din fibră de carbon și ceramică. Noul GT va fi unul dintre cele mai exclusiviste automobile Ford și va fi produs într-un număr limitat.
«GT – expresia perfectă a supercarului pentru entuziaști, – a comentat Peritsak.- El îmbină inovații și tehnologii, care pot fi utiizate pe larg în viitoatele modele Ford – încă o dovadă a faptului, că Ford ridică în continuare ștacheta cerințelor față de automobilele sport, perfecționându-și mașinile pentru clienții noștri ».
Moștenirea inovațiilor în sfera curselor auto
Automobilele de curse și cele sport fac parte din DNA Ford, apărută acum 114 ani, când Henri Ford a câștigat cursa Sweepstakes Race de la Alexandru Uinton, cel mai bun poilot american din toate timpurile. Peste 18 luni după această victorie, obținută în prezența reprezentanților elitelor de afaceri din Detroit, care au fost gata să susțină orice întreprindere auto a lui Ford, a și apărut Ford Motor Company.
Ford continuă să participe la curse din aceleași motive, ca și Henri Ford în a.1901– pentru a demonstra, că produsele și tehnologiile Ford sunt competitive în întreaga lume. Noua echipă globală Ford Performance întrunește echipele Team RS, Ford Special Vehicle Team (SVT) și Ford Racing, și este menită să devină laboratorul inovațional și terenul experimental pentru crearea unor noi automobile sport unice, a detalelor și accesoriilor capabile să ofere clienților senzații de neuitat. Ford Performance va continua să elaboreze automobile sport, iar Ford – să creeze mașini și mai impresionante, SUV-uri și camioane pentru clienții din toată lumea. Peste 12 de automobile sport Ford noi vor fi accesibile global către anul 2020.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?