X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ghimpu va participa la negocieri cu o singură condiție

29 iun. 2015,, 13:31   Politică
9104 11

Ghimpu va participa la negocieri cu o singură condiție
Foto: noi.md

PL va accepta să negocieze cu PLDM și PD formarea unei coaliții parlamentare, doar dacă cele două formațiuni nu vor purta tratative în paralel cu alte partide. Declarația aparține liderului PL, Mihai Ghimpu, și a fost făcută astăzi în cadrul unui briefing, informează NOI.md.

„Primul lucru pe care vreau să-l aud, și așa și va fi, este că se discută doar cu liberalii. În cazul în care cu noi se discută, dar alianța este formată așa cum a fost și după alegerile din 30 noiembrie, atunci vorba mea – «tiu-tiu, foști colegi, la revedere!». Eu nu vreau să folosim din nou votul cetățenilor și să compromitem cursul european. Vom vedea dacă s-a conștientizat că așa cum s-a guvernat nu se mai poate. Noi nu vrem o guvernare de dragul guvernării, noi vrem o guvernare proeuropeană, pro-oameni, cinstită, corectă, responsabilă”, a explicat Ghimpu.

Liderul liberalilor a mai anunțat că a fost deja contactat de colegii din PD și PLDM în vederea inițierii dialogului politic. Politicianul a ținut însă să precizeze că nu va admite tot felul de învinuiri la adresa PL, așa cum s-a întîmplat în cadrul negocierile precedente. Potrivit lui, decizia finală cu privire la participarea sau neparticiparea la procesul de negocieri va fi luată în cadrul ședinței Consiliului republican al partidului.

„Ce să ascund? Am primit un mesaj de felicitare și un mesaj de a ne întîlni. Pe de o parte, e pus la bătaie cursul european, prezentul și viitorul cetățenilor noștri. Pe de altă parte, sînt oamenii, membrii partidului, partidul ca atare și trebuie să analizăm foarte bine. Voi convoca Biroul politic și Consiliul republican și va trebui să luăm o decizie, așa încît să nu se oprească Moldova din drumul său anevoios spre UE. Îmi doresc totuși ca să nu fie învinuiri că liberalii vor mult, că cu ei nu te poți înțelege”, a menționat Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?