X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Incidente în seara alegerilor în două suburbii ale Capitalei

29 iun. 2015,, 10:57   Politică
3483 2

Foto: arena.md

Noapte de foc în două suburbii ale Capitalei. Candidatul liberal pentru funcţia de primar al comunei Băcioi s-a baricadat pe teritoriul unei uzine, după ce un grup de susţinători ai oponentului democrat l-au acuzat de fraudare a scrutinului şi au venit să-i ceară explicaţii. În acelaşi timp, atît în Băcioi, cît şi în Sîngera, au fost găsite mai multe buletine de vot, inclusiv cu ştampila Votat aplicată pe ele.

Candidatul Partidului Liberal pentru funcţia de primar în comuna Băcioi, Vitalie Șalari, s-a ascuns, împreună cu mai mulţi susţinători pe teritoriul unei uzine frigorifice. Asta după ce cîteva zeci de persoane au venit să-i ceară socoteală,acuzînd-ul de fraudarea alegerilor. La locul incidentului a fost şi candidatul democrat Valeriu Celcinschi.

"Am auzit că lumea s-a revoltat și a venit aici la frigider pentru că nu este de acord cu scorul care s-a petrecut în urma numărării voturilor. De la oricare secție de votare s-a sustras un buletin curat. S-a pus ștampila pe el, îl puneau în urna de vot. Se sustrăgea altul curat, ieșeau afară și îl dădeau altei persoane contra la 200 de lei, și iarăși același proces toată ziua a mers", a declarat candidatul la funcția de primar, Valeriu Celcinschi.

Aproximativ 40 de poliţişti au fost mobilizaţi la faţa locului, pentru a evita incidentele, alături de șeful Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc.

"Este vorba despre nemulțumirea unei tabere a unui concurent electoral. Poliția a acționat pentru a nu admite altercații, bătăi și așa mai departe", a spus șeful interimar IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

După procesarea a sută la sută din procesele verbale, candidatul Partidului Liberal pentru funcţia de primar al comunei Băcioi a obţinut 61,89% din sufragii.

Un alt incident a fost semnalat în aceeaşi localitate. În centrul comunei Băcioi au fost găsite buletine de vot aruncate în două locuri. Pe unele dintre acestea era aplicată ștampila Votat în dreptul candidatului pentru funcția de primar al Capitalei, Zinaida Greceanîi.

"Cercetare la fața locului. S-au depistat cîteva buletine de vot. Nu știm cîte sînt, vedeți că sînt împrăstiate", a spus ofițerul de urmărire penală, Alexandru Armaș.

Şi în oraşul Sîngera au fost găsite buletine de vot aruncate pe un şantier. Pe cele mai multe dintre acestea este aplicată ștampila votat în dreptul candidatului Dorin Chirtoacă.

Poliţia urmează să investigheze aceste incidente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?