X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Fiscul a organizat trei evenimente în aer liber, pentru contribuabilii actuali şi viitori

29 iun. 2015,, 10:00   Societate
3109 5

Foto: ipn.md

Fiscul a organizat trei evenimente în aer liber, pentru contribuabilii actuali şi viitori.

„Impozitele cu ochii copiilor”, un concurs de desene cu acest generic a organizat duminică, 28 iunie, în Grădina publică „Ştefan cel Mare”, Serviciul Fiscal de Stat (SFS). Concursul se înscrie în suita de manifestări pe care şi le-a propus Fiscul să le desfăşoare cu ocazia aniversării a 25-a de la creare, consemnată pe 1 iulie, notează IPN.

Seful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, a menționat că Fiscul şi-a onorat obligaţiile pe parcursul perioadei ce s-a scurs, concentrîndu-şi eforturile pentru acumularea veniturilor la buget. Aceasta a permis să fie implementate în ţară mai multe programe de dezvoltare social-economică.

„În prezent, accentul îl punem pe conştientizarea de către cetăţeni a obligaţiei de a achita taxele şi impozitele, pe conformarea voluntară a persoanelor fizice şi juridice. În acest sens, un mare rol îi revine educaţiei fiscale. Şi această educaţie e bine să se facă din copilărie”, a spus Prisăcaru.

Copiii, mai mici şi mai mari, după ce li s-a explicat într-un limbaj accesibil ce înseamnă taxe şi impozite şi de ce trebuie să fie achitate integral şi la timp, au transpus pe hîrtie sau pe asfalt viziunea lor asupra acestor plăţi obligatorii. Au desenat grădiniţe şi şcoli, drumuri spaţioase, terenuri de joacă cu toate accesoriile dorite de ei, care ar putea fi edificate, dacă în „portofelul statului” vor ajunge toate impozitele şi taxele calculate.

Au fost evidenţiate şi cele mai reuşite desene făcute de copii, dar diplome ale Fiscului, bonete cu emblema SFS şi înghețată au primit toţi participanţii.

Tot duminică şi tot în Grădina publică „Ştefan cel Mare” s-a desfăşurat Cupa Şefului SFS la jocuri intelectuale. Evenimentul a fost organizat de către Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale (Echipa ACORD), în colaborare cu Serviciul Fiscal de Stat. Veronica Vragalev, şefă de direcţie la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, a spus că aceasta este a doua ediţie a competiţiei, prima a avut loc în 2014. Au participat 25 de echipe alcătuite din elevi şi studenţi, cărora le-au fost propuse 36 întrebări, preponderent cu tematică fiscală şi financiară.

În paralel, Serviciul Fiscal de Stat a desfăşurat un Tîrg al locurilor de muncă, care va continua şi luni, 29 iunie, la care pot participa toate persoanele ce vor să se angajeze la Fisc. Sînt propuse 40 locuri de muncă, dintre care 11 pentru proaspeţii absolvenţi ai instituţiilor de învăţămînt superior. Există posibilităţi de creştere profesională şi salariul (cu sporurile acordate) este competitiv.

Programul evenimentelor, dedicate aniversării a 25-a de la crearea Serviciului Fiscal de Stat va continua pe 1 iulie, ora 10.00, cu o conferinţă de presă, iar la ora 15.00 se va desfăşura şedința festivă. Iar pentru 2 iulie este anunţată Ziua uşilor deschise. Contribuabilii vor avea posibilitate să viziteze oficiile Fiscului, să discute cu conducerea şi angajaţii autorităţii fiscale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?