X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Judecătoria Ştefan-Vodă a anulat rezultatele alegerilor primarului din satul Ermoclia

27 iun. 2015,, 12:00   Politică
8752 3
Суд Штефан-Водэ аннулировал результаты выборов примара с. Ермоклия
Foto: srsvc.com
Judecători Ştefan-Vodă a anulat vineri rezultatele alegerilor primarului satului Ermoclia, unde în primul tur a câştigat reprezentantul Partidului Democrat (PDM), Mihail Ţurcanu.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la Comisia Electorală Centrală (CEC), decizia a fost luată în baza recursului depus de oponentul lui Ţurcanu, liberal democratul Alexandru Pavlicenco.

"Continuăm să primim informaţii despre situaţia din Ermoclia. Reprezentanţii PDM deja au atacat decizia la Curtea de Apel (CA). Dacă decizia primei instanţe va rămâne în vigoare, noi nu vom reuşi să organizăm alegeri repetate duminică. Este vorba despre faptul că aceasta subînţelege o campanie nouă, la care vor putea participa toţi doritorii, nu doar primii doi candidaţi", a spus reprezentantul CEC.

Deputatul PDM, Serghei Sîrbu, a declarat că s-a familiarizat cu decizia primei instanţe şi recursul care nu are nimic în comun cu procesul electoral.

"Este vorba nu despre abateri, ci despre achiziţionarea unor terenuri cu câteva luni în urmă. Este ilogic şi în nici un mod nu are legătură cu procesul electoral. Adresându-ne CA am solicitat judecătorului care a pronunţat decizia partea motivaţională, însă din senin magistratului i-a stat rău. Ar trebui de menţionat că judecătorul a uitat de profesionalism când a pronunţat o decizie politică. Nu excludem că este posibil şi factorul corupt, însă aceasta deja este temei pentru implicarea procuraturii", a spus el.

Conform rezultatelor primului tur, Ţurcanu a acumulat 52,27% din voturile alegătorilor, atunci când Pavlicenco a obţinut 47,73%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?