Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

NATO: Ar fi contraproductiv să se anunțe compromiterea acordurilor de la Minsk

26 iun. 2015,, 10:00   Externe
2669 1

Foto: natocouncil.ca

Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a numit în cadrul unei conferințe de presă, axată pe rezultatele întrevederii șefilor ministerelor de apărare ale țărilor membre ale NATO, susținută la Bruxelles pe 24-25 iunie, motivul acestei abordări.

„Ar fi contraproductiv să se anunțe compromiterea acordurilor de la Minsk, a spus Jens Stoltenberg. Într-adevăr, există multe încălcări. Nu toate sistemele de armament greu au fost plasate la distanța stabilită. Este anevoios accesul observatorilor. Dar nu este nici o alternativă. Fără acordurile de la Minsk situația doar se va înrăutăți. Iar noi trebuie să evităm acest lucru! Dimpotrivă! Executarea acordurilor de la Minsk trebuie intensificată”, a specificat Secretarul General al NATO.

Referindu-se la preocuparea NATO de propaganda agresivă rusească referitoare la situația din estul Ucrainei, Stoltenberg a menționat că Alianța Nord-Atlantică nu intenționează să contrapună o propagandă alteia: „Cea mai bună modalitate de luptă cu propaganda sunt faptele. Noi acționăm în această direcție”, a spus Secretarul General al NATO.

Reamintim că unul dintre rezultatele realizării deciziilor summitului NATO, desfășurat în septembrie 2014, a fot decizia confirmată de reuniunea miniștrilor apărării ale țărilor Alianței de a consolida și extinde sistemul de spionaj și prevenire timpurie al NATO.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?